Kirkkoherra maksaa vaaliehdokkaista Lähetysseuralle

Toivakan kirkkoherra Panu Partanen ilmoitti yhteisöpalvelu Twitterissä ja Facebookissa, että hän aikoo maksaa jokaisesta oman seurakuntansa seurakuntavaaliehdokkaasta Suomen Lähetysseuralle viisi euroa.

– Olemme tehneet paljon tietoisesti työtä, että saisimme pienessä 2000 jäsenen seurakunnassammekin mahdollisimman paljon ehdokkaita seurakuntavaaleihin. Haluan pitää vaaliasiaa esillä hauskasti ja tämä on osa kampanjaa, Partanen kertoo Kotimaa24:lle.

Idean viimeisimpään kampanjatempaukseen Partanen sai sosiaalisessa mediassa kiertäneestä Yhteisvastuukeräys-viestistä, jossa viestin julkaisija lupasi lahjoittaa keräykseen niin monta euroa kuin päivitykselle tulee tykkäyksiä.

Suomen Lähetysseuran Partanen valitsi lahjoituksensa kohteeksi siksi, että haluaa satsata kirkolliseen hyväntekemiseen ja pitää lähetystyötä henkilökohtaisesti tärkeänä asiana. Kovin valtavia summia Partanen ei pelkää joutuvansa lupauksensa vuoksi pulittamaan.

– Jos saisimme 30 seurakuntavaaliehdokasta, se olisi jo huipputulos.

Ihmisiä on Partasen kokemuksen mukaan nykyään vaikea saada sitoutumaan neljäksi vuodeksi seurakunnan luottamustehtäviin.

– Se on aika pitkä projekti. Olemme havainneet, että pelkkä yleinen tiedottaminen ei riitä kannustamaan ehdolle vaaleissa. Ihmisiltä pitää kysyä henkilökohtaisesti. Sovimme vaalilautakunnassa, että jokainen jäsen pyytää suoraan ehdolle vähintään kahta seurakuntalaista.

Partasen kokemuksen mukaan sosiaalinen media on seurakunnan infokanavana verraton. Seurakunnan kokoon nähden Toivakan seurakunnan Facebooksivuilla on paljon tykkääjiä, lähes 500.

– Vaikka perinteisetkin kohtaamisen muodot ovat tärkeitä ja toimivia, tuo sosiaalinen media aivan uusia mahdollisuuksia seurakunnalle. Somessa kirkon hyvä työ tulee näkyväksi ja seurakunta pääsee keskusteluyhteyteen myös heidän kanssaan, jotka eivät koskaan kirkkoon astu, Partanen summaa.

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyy 15.9. Lisätietoa ehdolle asettumisesta saa täältä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPaavi puhuu uudenvuodenpuheessa 2015 orjuudesta
Seuraava artikkeliMikkelin hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä