Kirkkoherra järkyttyi Ilkka Kantolan hartaussuunnitelmista

radio205Hannu Syrjälahti on käynnistänyt nettiadressin puolustaakseen Yleisradion kristillisten hartauksien asemaa ja pysyvyyttä totutulla lähetyspaikalla.

Adressin syynä on Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtajan Ilkka Kantolan (sd.) ehdotus YLEn hartausohjelmien avaamista myös muiden uskontojen edustajille. Kantola on perustellut ajatusta muun muassa YLEn julkisen palvelun tehtävään kuuluvalla vähemmistöjen palvelemisella.

”Pidin asiaa ensin jonkinlaisena harmittomana heittona, kunnes suorastaan järkytyin sydänjuuriani myöten kuunnellessani YLEradio 1:n  Kultakuume-kulttuuriohjelmaa 12.9.2011. Tuolloin itse ex-piispa Ilkka Kantola, nykyinen kansanedustaja (sd.) osoittautui Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtajana aloitteentekijäksi tässä mielestäni järjettömässä ja suomalaisen kristillisyyden juuria edelleen hapertavassa ja suorastaan katkovassa toiminnassa.  Miksi ihmeessä tällä tavoin ehdoin tahdoin vedetään mattoa kristillisyyden alta Suomessa?”, Syrjälahti kirjoittaa adressissa, jonka on tähän saakka allekirjoittanut reilut sata henkeä.

Syrjälahti kysyy, eikä ”muiden uskontojen propagandalle” löytyisi radiosta muuta sopivaa lähetysaikaa. Hän hämmästelee myös, miksei ”kukaan tunnu olevan kirkossamme huolissaan moisesta aloitteesta”.  Syrjälahti sanoo kannattavansa suvaitsevaisuutta, mutta hän pitää Kantolan aloitetta ”kansankirkon uskollisten jäsenten halveksimisena ja kristillisyyden vankan suomalaisen perinteen maton alta vetämisenä”.

Myös kirkon tiedotuskeskuksen radiotoimituksen toimituspäällikkö Anneli Vartiainen on toivottanut aiemmin Kotimaa24:n haastattelussa muiden kuin kristillisten uskonnollisten yhteisöjen ja kirkkokuntien hartaudet tervetulleeksi Yleisradioon.

Hannu Syrjälahden adressi

Lue myös: Kantola myönteinen eri uskontojen hartauksille YLEssä

Kantolan hartausaloite jakaa mielipiteitä YLEn hallintoneuvostossa

Muslimeilla kiinnostusta mutta vähän resursseja radiohartauksiin

Edellinen artikkeliSeurakunnat kannustavat säästämään energiaa
Seuraava artikkeliRelander: Papit puhuvat mieluummin seksistä kuin kirkon opista

Ei näytettäviä viestejä