Kirkkohallitus tarkensi sukuselvityksistä ja virkatodistuksista perittäviä maksuja

Kirkon virkatodistuksista veloittamia maksuja tarkistetaan vuosittain, jotta ne olisivat yhdenmukaisia maistraatin veloittamien maksujen kanssa.

Kirkkohallitus päätti 26.11. kuitenkin, että kahden vuoden siirtymäaikana manuaalisesti tehtävien sukuselvitysten päätodistusten hinta pysyy nykyisellään eli 30 eurossa ja liitteet yhdeksässä eurossa.

Digitoitujen kirkonkirjojen kuvatiedostojen kopioimisesta aiheutuva työ on määritelty 45 euroksi. Jos kopioimisesta aiheutuu työtä on enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 20 euroa. Lisäksi veloitetaan kirkonkirjoihin perustuvan aineiston kopiosta yhdeksän euroa kuvalta.

Maksuttomia todistuksia ovat todistus avioliiton esteiden tutkinnasta sekä muut lain mukaan maksuttomasti annettavat todistukset.

Tulevaisuudessa KirDi helpottaa asiointia

Kirkon jäsentietojärjestelmän Kirjurin uutta toiminnallisuutta KirDiä kokeillaan parhaillaan seurakunnissa. Sen avulla perunkirjoituksiin tarvittavat sukuselvitykset saadaan jatkossa tehtyä valtakunnallisesti yhdessä paikassa. Tähän asti sukuselvitykset on tilattu erikseen jokaisesta seurakunnasta, jossa vainaja on ollut kirjoilla, ja jokainen todistus on maksanut erikseen.

KirDillä laaditut todistukset noudattavat pääosin maistraattien hinnoittelua. Päätodistuksen hinta on ensi vuoden alusta lukien 45 euroa ja liitteiden 9 euroa. Todistuksesta asiakkaalle tuleva kustannus pienenee nykyisestä, kun asiakas voi tilata todistukset yhdestä paikasta.

Alustavan suunnitelman mukaan KirDiä käytetään sukuselvitysten laadinnassa kirkossa valtakunnallisesti vuoteen 2022 mennessä.

Kuva: Olli Seppälä

Oikaisu 27.11. kello 10.00. Korjattu uutisen otsikkoa ja tekstiä. Kirkkohallitus ei nostanut sukuselvitysten hintoja yleisesti, vaan tarkisti niitä. Manuaalisesti tehtävien sukuselvitysten hinta päätettiin pitää ennallaan siirtymäkauden ajan. Juttuun täydennetty tieto KirDin tuomasta hyödystä asiakkaalle.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeli”Tiukkahan se lopputulos oli” – Tampereen Eteläisen seurakunnan kirkkoherraksi Jari Kuusi
Seuraava artikkeliPostin lakko päättyi – Kotimaan näköislehti vielä vapaasti luettavissa

Ei näytettäviä viestejä