K ja k: Korhosen tutkintapyyntö esitutkintaan

Toimittaja Johanna Korhosen tekemä tutkintapyyntö Seurakuntalainen.fi-sivuston uutisten kommenttikirjoittelusta on edennyt esitutkintaan, kertoo Kirkko ja kaupunki.

Vantaan kirkkovaltuutettu ja toimittaja Johanna Korhonen teki viime viikolla Vantaan poliisille tutkintapyynnön itseensä kohdistuvasta uskonnollisesta vihapuheesta ja muun muassa siitä, onko hänen yksityisyytensä rajat rikottu. Johanna Korhonen elää rekisteröidyssä parisuhteessa naisen kanssa.

Poliisin mukaan rikosta on syytä epäillä ja siksi asia on otettu esitutkintaan, Kirkko ja kaupunki -kertoo.

Korhonen pyysi poliisia tutkimaan myös Seurakuntalainen.fi -sivuston päätoimittajan Vuokko Vänskän toimien laillisuuden hänen salliessaan keskustelun.

Kirkko ja kaupunki kertoo myös, että syyttävät tekstiviestit, sähköpostit ja kirjeet ovat kuuluneet Johanna Korhosen arkeen jo pitkään. Hän arvioi saaneensa muutaman viime vuoden aikana noin 300 vihamielistä, uskonnollissävyistä viestiä. Kirkossa ja kaupungissa kerrotaan yksityiskohtaisesti, miten törkeitä kirjeet ovat olleet.

Lehden haastatteleman rikosoikeuden professorin Matti Tolvasen mukaan toistuva häirintä esimerkiksi tekstiviesteillä saatettaisiin katsoa kotirauhan rikkomiseksi, jos Korhonen tekisi myös siitä tutkintapyynnön.

Ajatus on Korhoselle uusi.

– Oikeusprosessit ovat kauhean raskaita.

Lue Kirkko ja kaupungin uutinen kokonaan

Lue myös: Poliisille tutkintapyyntö uskonnollisesta vihapuheesta Seurakuntalainen.fi:ssä

Professori Korhosen tutkintapyynnöstä: Kunnianloukkaus syytä tutkia

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPääesikunta ottaa oppia kirkon some-koulutuksista
Seuraava artikkeliKirkkoon voi liittyä nyt myös Facebookissa

Ei näytettäviä viestejä