Jumalanpilkasta syytetty pakistanilaistyttö vapaaksi

Koraanin häpäisystä ja jumalanpilkasta syytetty pakistanilainen tyttö Rimsha Masih, jota on pidetty poliisin huostassa yli kolme viikkoa, vapautetaan vankilasta tuomarin myöntämää takuuta vastaan.

Asiasta uutisoi muun muassa The Guardian.

Tärkein peruste vapauttamiselle oli, että tytön naapurustossa asuvan islamilaisen mullahin työtoverit olivat syyttäneet mullahin lavastaneen Masihin syylliseksi Koraanin sivujen polttamiseen. Masih on iältään ilmeisesti noin 14 ja oikeudellisesti alaikäinen. Hänellä saatta olla Downin syndrooma.

Työtoverit väittävät, että mullah pani Koraanin sivut Masihin kantamaan kassiin, jossa oli poltettavia roskia. Masih asuu Islamabadin laitamilla köyhällä, lähes slummiutuneella alueella, jossa elää pieni kristittyjen yhteisö.

Päätös siitä, onko Masih syytettynä, tehdään sen jälkeen, kun viranomaiset ovat saaneet päätökseen tutkimuksensa asiassa, joka on nostanut valokiilaan Pakistanin pahamaineiset jumalanpilkkalait. 

–Suhtaudumme myönteisesti oikeuden päätökseen ja kehotamme hallitusta takaamaan Masihin turvallisuuden, sanoi Ali Dayan Hasan, joka johtaa paikallista Human Rights Watch -ihmisoikeusjärjestöä.

Järjestö toivoo, että tapaus johtaisi jumalanpilkkalain uudelleentarkasteluun.

– Tosiasia on, ettei tämän lapsen olisi pitänyt lainkaan olla kaltereiden takana. Kaikista häntä vastaan nostetuista syytteistä tulisi luopua ja Pakistanin oikeusjärjestelmän pitäisi päinvastoin keskittyä saamaan hänen syyttäjänsä vastuuseen lapsiin ja paikalliseen kristittyjen yhteisöön kohdistuvaan väkivaltaan yllyttämisestä, Hasan toteaa The Guardianille.

The Guardianin uutinen

Lue myös: Uskonnolliset ryhmittymät puolustavat jumalanpilkasta syytettyä Pakistanissa

Edellinen artikkeliNiinistön verkkosivusto tuo esille arkikeinoja nuorten auttamiseksi
Seuraava artikkeliSaksalaiset vaikuttajat vaativat kirkkojen yhteyttä

Ei näytettäviä viestejä