Jalovaara jatkaa toistaiseksi TV7-kanavalla

Poliisi aloitti viime kesänä rikostutkinnan julistaja Pirkko Jalovaaran rahankeräystoiminnasta. Poliisin epäilyksen mukaan Jalovaara hankki lupaehtojen vastaisesti Rukousystävien nimissä yli miljoona euroa vuosina 2009–2013.

Poliisi epäilee Jalovaaraa nyt myös törkeästä petoksesta. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Rahankeräyslupahakemuksissaan Jalovaara ilmoitti, että hänen työnsä taustajärjestö Rukousystävät ry. kerää varoja hädänalaisten aineelliseen auttamiseen kotimaassa ja ulkomailla.

Poliisihallituksen selvityksen mukaan yhdistys käytti hädänalaisten hyväksi vain muutamia prosentteja sadoista tuhansista euroista.

Pirkko Jalovaaran verkkosivuilla ei ole ilmoitettu rukoustilaisuuksia marras- eikä joulukuulle, mutta hänellä on säännöllisesti ohjelmaa TV7-kanavalla ja Radio Deissä. Sopimus Radio Dein kanssa päättyy marraskuun lopussa.

TV7 on käynyt keskusteluja Jalovaaran ohjelmien lopettamisesta, mutta toistaiseksi tällaista päätöstä ei ole haluttu tehdä, TV7:n ohjelmatuotannosta vastaavan Ristin Tuki ry:n toiminnanjohtaja Mirja Ojares kertoo.

– Olemme odottavalla kannalla. Jos Pirkko Jalovaara tuomitaan syylliseksi oikeudessa eikä vain mediassa, on myös Jalovaaran itsensä kannalta parempi, että hän vetäytyy ainakin toistaiseksi pois julkisuudesta, Ojares kommentoi.

– Emme ole halunneet lähteä tuomitsemaan häntä ennen kuin oikeus on tehnyt päätöksensä. Vedämme tässä yhteistä linjaa Dein kanssa. Jos tuomio on vapauttava, yhteistyö jatkuu, Ojares sanoo.

TV7:lla esitettävä Jalovaaran ohjelmasarja Parantava rukous esitetään Ristin Tuki ry:n maksamalla ohjelma-ajalla. Kustannukset katetaan puhelinkeräyksellä. Mirja Ojares arvelee, että lahjoittajien joukossa on paljon Jalovaaran työn ystäviä.

Radio Deillä pyörivä viikoittainen ohjelma Sanan ja rukouksen ilta Pirkko Jalovaaran seurassa on Rukousystävät ry:n kustantamaa ohjelmaa.

– Jalovaaraan kohdistuvat syytökset ovat vakavia. Nykyinen sopimuksemme loppuu marraskuun lopussa. Pidämme tauon ja solmimme uuden sopimuksen siinä tapauksessa, että päätös on vapauttava, Radio Dein päätoimittaja Kirsi Rostamo kertoo.

Tapauksen tutkinnanjohto pyrkii saamaan rikostutkinnan valmiiksi jouluun mennessä, minkä jälkeen asiakirjat toimitetaan asianosaisille loppulausuntoa varten, ja sen jälkeen syyttäjänvirastoon. Syyteharkinta kestää keskimäärin kuukauden. Jos syyttäjä nostaa syytteen, asia käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa, jossa rikosjuttujen käsittelyajat ovat keskimäärin puoli vuotta.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliKirkkoon kuulumisen syyt muutoksessa
Seuraava artikkeliVoiko pappi puolustaa tasa-arvoista avioliittolakia?

Ei näytettäviä viestejä