Irtisanomisia tulossa Diakiin

Diak205Jorma Niemelän mukaan irtisanottavien todellinen luku jää todennäköisesti pienemmäksi käynnissä olevien kehittämistoimien ja ennakoitua suuremman eläköitymisen vuoksi.

– Onhan tämä raju rahoituksen muutos. Pyrimme turvaamaan tulevaisuuden, että pystyisimme toimimaan jatkossakin, kun tällä hallituskaudella tulaa joka vuosi leikkauksia leikkausten perään, Niemelä sanoo.

Hänen mukaansa säästöjä ei pyritä tekemään pelkästään leikkaamalla.

– Siirrymme kokonaan toisenlaiseen toiminta- ja organisoitumistapaan. Olemme sitä henkilöstön kanssa puolentoista vuoden ajan valmistelleet. Oleellisinta siinä on se, että siirrymme hierarkkisesta organisaatiosta enemmän asiantuntijaorganisaatioon. Toinen keskeinen asia on se, että luovumme yksikkö- ja sektorirakenteesta ja siirrymme valtakunnalliseen toimintatapaan, jossa Diakin koko osaaminen on kaikkien alueiden käytössä ja alueiden osaaminen Diakin käytössä. Meille muodostuu viisi osaamisaluetta.

Ammattikorkeakouluihin kohdistunut 2030 aloituspaikan leikkaus vuoden 2013 alusta koskettaa Diakonia-ammattikorkeakoulua keskimääräistä vähemmän.

– Pääsimme 30 aloituspaikan vähennyksellä, joka on hieman keskiarvoa vähemmän. Hallitusohjelmaan kirjattu rahoitusleikkaus ja kevään kehyspäätöksen ratkaisut ovat kokonaisuutena kuitenkin järkyttävän suuria.

Irtisanottavien lopullinen määrä selviää Niemelän mukaan touko-kesäkuun vaihteessa.

Edellinen artikkeliPiispa Askola saarnasi kirkolliskokouksen aluksi ”rakkauden käytöskoodista”
Seuraava artikkeliArkkipiispa Mäkinen: Kirkon on tunnistettava varjonsa

Ei näytettäviä viestejä