Imaami Anas Hajjar: Lasten kohtalo Syyriassa itkettää

hajjarAnas Hajjar puhui Yle Radio1:n Horisontti-ohjelmassa ensimmäistä kertaa julkisesti ja laajemmin omista tuntemuksistaan kotimaassaan riehuvaa sisällissotaa koskien. Sota on vaatinut yli 100 000 uhria ja maasta on lähtenyt pakolaisina yli 2 miljoonaa ihmistä.
– On muistettava, että kaksi miljoonaa on vain se luku, joka on lähtenyt maasta pois. Vielä useampi on pakolaisena maan sisällä ja asuvat peltojen keskellä tai oliivipuiden alla. Tulee kyyneleet silmiin, kun katsoo näitä lapsia, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa ja menettäneet mahdollisuutensa käydä koulua. Eniten kärsivät juuri lapset, Anas Hajjar suree.

Imaami Anas Hajjar on surullinen kansainvälisen yhteisön kyvyttömyydestä tarjota keinoja katastrofin ratkaisemiseksi. Humanitaarinen apu on hänen mukaansa ollut hyvin niukkaa. Hajjar kyseenalaistaa ulkopuolisten halun toden teolla ratkaista Syyrian kriisiä.

– Tosiasia on, että Syyriassa käydään myös muiden taisteluja, olkoot ne öljyn tai vallan takia. Se joka tästä kärsii on Syyrian kansa, Anas Hajjar sanoo.
Syyrian hallitusta tukee alueellisista toimijoista sekä Iran että Hizbollah-liike. Hallitusta vastustava oppositiorintama on hyvin hajanainen ja sen riveissä on myös ääriaineksia. Hajjar painottaa, että Syyriassa käytävä sota ei ole luonteeltaan uskonnollinen. Hän toteaa hallinnon kuitenkin pyrkivän luomaan konfliktiin opposition hajottamiseksi myös tämän ulottuvuuden.

Anas Hajjarin haastattelu on kuultavissa kokonaisuudessaan Yle Areenassa.Kuuntele ohjelma tästä.

Edellinen artikkeliSuomalainen teologi väittelee huippuyliopistosta
Seuraava artikkeliPiispainkokouksen oppaan periaatteet sovellettavissa uskonnottomien kanssa

Ei näytettäviä viestejä