Helluntailaista lähetystyötä sata vuotta

Fida205Emil Danielsson, lähti Keniaan 6. heinäkuuta 1912. Afrikassa hänen kutsumustaan haastoivat niin malaria, ensimmäinen maailmansota kuin epäilevä suhtautuminen uuteen protestanttiseen herätysliikkeeseen, helluntailaisuuteen.

Danielsson joutui palaamaan Suomeen vuonna 1919, mutta hänen esimerkkinsä innosti monia lähetystyöhön. Tällä hetkellä 240 helluntaiseurakunnalla ja niiden 47 000 jäsenellä on 258 lähetystyöntekijää, ja työ ulottuu lähes 60 maahan.

Fidan mukaan naisten vahva osallistuminen on ollut tunnusomaista helluntaiherätyksen lähetystyölle. Kentille on lähtenyt niin yksinäisiä naisia kuin perheenäitejä miehineen.

– Suomalaisilla lähetystyöntekijöillä on ollut ahkera, nöyrä ja pelkäämätön asenne. Suomalaisten omat kokemukset vaikeista olosuhteista ovat antaneet hyvän lähtökohdan ymmärtää kärsivää lähimmäistä, kuvailee Fidan toiminnanjohtaja Harri Hakola järjestön tiedotteessa.

Helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida International perustettiin vuonna 1927. Avustustyö on aina kulkenut lähetystyön rinnalla. Fida on saanut valtion kehitysyhteistyötukea lähes 40 vuotta ja on yksi ulkoministeriön kumppanuusjärjestöistä kehitysyhteistyössä. Lisäksi Fida on yli 5 000 kummillaan Suomen kolmanneksi suurin kehitysmaiden lapsia auttava kummilapsijärjestö.

Edellinen artikkeliHelluntailaiset ja katolilaiset keskustelivat armolahjoista
Seuraava artikkeliArkkipiispa: Kirkko voi olla vastavoima kaupallisuudelle

Ei näytettäviä viestejä