Haminaan valmistellaan elokuuksi nuorten kansainvälistä Taizé-tapahtumaa

Haminassa järjestetään elokuun lopussa kansainvälinen Taizé-tapahtuma, johon odotetaan satoja nuoria eri puolilta Suomea ja Eurooppaa.

Järjestelyistä vastaa Haminan evankelis-luterilainen seurakunta yhdessä paikallisten vapaaseurakunnan, helluntaiseurakunnan ja ortodoksisen seurakunnan kanssa. Mukana ovat myös muun muassa kirkollinen kasvatuksen järjestö Nuori Kirkko ry ja Haminan kaupunki.

25.–27.8. järjestettävä tapahtuma on osa Haminan virallista Suomi 100 -ohjelmaa.

Tapahtuman otsikko on ”Rauha kaikille”. Haminan seurakunnan seurakuntapastori Jaana Kivekäs kertoo, että seurakunta ja kaupunki haluavat järjestää nuorille kansainvälisen, ennakkoluuloja hälventävän viikonlopun.

”Tänä sekasorron aikana rauha on jotain, josta osa maailman ihmisistä saa vain uneksia. Tämän teeman ympärille rakentuu tapahtumamme Rauhan kaupungissa Haminassa”, Haminan seurakunnan nettisivuilla kerrotaan.

Ohjelmaan kuuluu rukoushetkiä, hiljentymistä, keskusteluita ja kanavia. Tapahtumapaikkoja ovat Hamina Bastioni ja alueen kirkot. Illanvietot järjestetään perjantaina Bastionissa ja lauantaina Marian kirkon pihapiirissä.

Jaana Kivekäs kertoo, että Haminan seurakunnasta on aiempina vuosina tehty matkoja Taizén yhteisöön Ranskaan. Uutena vuotena seurakunnan nuoria osallistui Latvian Riiassa järjestettyyn Taizé-tapahtumaan. Seurakunnassa järjestetään Taizé-hartauksia säännöllisesti.

Viimeksi Suomessa järjestettiin suuri Taizé-tapahtuma syksyllä 2012, jolloin Helsinkiin saapui yli tuhat nuorta ulkomailta. Tapahtuma kokosi pääkaupunkilaisia niin paljon, että tapahtuman kokonaiskävijämäärä oli 9 000. Kokoontuminen sai Suomen Ekumeeniselta Neuvostolta Ekumeeninen teko 2012 -tunnustuksen.

Kuva: Seppo Sirkka

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMarkus Bäckman: ”Subjektiivisuus on virren voima”
Seuraava artikkeliHS: Suuri osa Helsingin kuntavaaliehdokkaista suhtautuu myönteisesti suurmoskeijaan

Ei näytettäviä viestejä