Gurun aarteista skandaali Intiassa

Huhtikuussa kuolleen intialaisen gurun Sai Baban jäämistöstä löydetyt aarteet ovat herättäneet kohua gurun seuraajien keskuudessa. Sai Baban marraskuusta asti koskemattomana ollut yksityishuoneisto gurun hengellisessä keskuksessa avattiin kesäkuussa. Huoneistosta löytyi käteistä rahaa, hopeaa, kultaa ja timantteja.

Pelkkää käteistä huoneistossa oli 1,6 miljoonan punnan eli noin 1,8 miljoonan euron arvosta.

Asiasta kertoi brittilehti
The
Telegraph
.

Sai Baban hengellisestä keskuksesta vastaava säätiö ilmoitti oitis, ettei aarteesta ollut tiedetty etukäteen eikä tilanteeseen liity mitään epäselvyyksiä. Tapahtumat ovat kuitenkin herättäneet huhuja, joiden mukaan asuntoon olisi piilotettu lisää aarteita valekattojen tai -seinien taakse.

Lisäksi epäillään, että säätiön jäsenet olisivat salakuljettaneet asunnosta löytynyttä omaisuutta naapuriosavaltioihin. Säätiö kiistää kaikki väitteet.

Gurun asuinkaupunki Puttaparthi on Sai Baban ja hengellisen keskuksen vaikutuksesta kehittynyt pienestä kylästä vilkkaaksi kaupungiksi. Kaupungin asukkaat pelkäävät nyt, että gurun kuolema ja sitä seuranneet epäselvyydet uhkaavat kaupungin taloutta.

Rakkauden sanomaa julistaneelle Sai Baballe ei ole monesta kilpailijasta huolimatta vielä löytynyt manttelinperijää. Yli kuuden miljardin euron omaisuus sekä 50 miljoonan seuraajan uskollisuus ovat siis vailla haltijaa.

Lue myös: Sai Baba Uskonnot Suomessa -tietokannassa

Miljoonien seuraama intialaisguru toipuu sairaalassa

Edellinen artikkeliSuomalaiset aiempaa myönteisempiä kehitysyhteistyölle
Seuraava artikkeliJuutalaiset ja muslimit tyytymättömiä eläinten teurastustapaan

Ei näytettäviä viestejä