Grooveimmat joululaulut levylle

Riihimäen seurakunnassa vuodesta 2005 alkaen joka joulu järjestetty Grooveimmat joululaulut -konsertti elää keskellä pientä tuhkimotarinaa. Groove Familyn versiot joululauluista on taltioitu levylle, joka julkaistaan 25. lokakuuta.

– Grooveimmat joululaulut -konsertin suosio on paikallisesti kasvanut isoihin mittapuihin. Viime vuosina meillä on ollut kolme konserttia omassa kirkossamme kahdessa illassa, ja jokaisessa niistä 600–700 henkeä kuuntelemassa, kertoo alusta saakka mukana groovaamassa ollut seurakuntapastori Jukka Vänskä.

Riihimäkeläisistä muusikoista koostuvan, lähes 20-henkisen bändin sielukkaita joululauluja voi pian kuunnella myös kotona, sillä AXR Music Oy julkaisee viime kesänä nauhoitetun Groove Familyn levyn 25. lokakuuta. Levyn tuotosta iso osa menee Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, jonne myös konserttien tuotto on ohjattu.

Yhden joulun aikana on noin 1800–2000 käynyt kuuntelemassa Grooveimpia joululauluja.

– Viime vuonna keräsimme Ulkomaanavulle Toisenlaiseen lahjaan 4500 euroa, mutta pari vuotta aiemmin tulos kolmesta konsertista ja yrityskeräyksestä oli yhteensä 6000 euroa.

Vänskä kertoo, että idea erilaiseen joulukonserttiin syntyi vuonna 2005 tarpeesta tarjota seurakunnan nuorille tilaisuus, johon he nolostelematta voisivat tuoda vanhempansakin. Joululauluja alettiin sovittaa funkin, jazzin, soulin ja gospelin tyyleihin.

– Mukana ovat alusta saakka olleet puhaltimet ja torvet: trumpetti, pasuuna ja saksofoni.

Riihimäkeläisten joulukonsertti on yllättänyt myös siinä, että ihmiset tulevat paikalle hyvinkin ajoissa varaamaan itselleen istumapaikkaa.

– Mihin muuhun kirkkotilaisuuteen tullaan jopa puolitoista tuntia ennen sen alkua? Viime vuonna jouduimme jopa laittamaan ovelle lapun, jossa kerroimme pitävämme kirkon ovet suljettuina tiettyyn kellonlyömään, että saimme soundcheckit tehtyä.

Kysymykseen siitä, mikä houkuttelee ihmisiä niin suurina joukkoina kirkkoon, Vänskä arvelee vastaukseksi tunnelman ja joululaulujen groovaavien versioiden yhdistelmän.

– Groove on lähtökohtaisesti iloista musiikkia, emmekä me jäykistele konsertissakaan. Kun esiintyjät ovat rennompia, on yleisökin sitä, Vänskä toteaa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTurussa saatetaan luopua seurakuntatiloista
Seuraava artikkeliGrooveimmat joululaulut levylle

Ei näytettäviä viestejä