Facebookissa valitaan virtuaalipaaveja

Facebook_Vatican_WarsVatican Wars-nimisen pelin myötä pelaajat saavat valita virtuaalipaavin, joka voi joko uudistaa kirkkoa tai pitää tiukasti kiinni sen opetuksista. Pelin nimi viittaa suoraan Facebookissa suosittuun Mafia Wars-peliin.

Paavin valitsijat pelissä muodostuvat konservatiivisista ”temppeliherroista” ja liberaaleista ”ristiretkeilijöistä”. Se kumpaa pelaaja edustaa, riippuu viidestä avainkysymyksestä: suhtautumisesta aborttiin, ehkäisyyn, samaa sukupuolta olevien avioliittoon, nasipappeuteen ja pappien selibaattiin.

Pelin säännöt sanovat, että muutos kirkon opetuksiin missään avainkysymyksessä edellyttää kymmenen peräkkäisen liberaalipaavin valintaa. Pelin alettua heinäkuussa valituksi tuli ensimmäisenä liberaali, mutta tätä seurasi kolme konservatiivia. Nyt virtuaalipontifikaatti on taas liberaaleissa käsissä.

Pelaajat aloittavat pelin pappeina ja etenevät tiettyjen tehtäväsuoritusten kautta piispoiksi. Pieni osa piispoista päätyy lopulta pelissä kardinaaleiksi. Joka viikko järjestettävään paavin vaaliin saavat – oikean katolisen kirkon säännöistä poiketen – osallistua kaikki pelaajat, mutta kardinaalien äänillä on huomattava painoarvo.

Pelillä on 5000 kuukausikäyttäjää.

Peli on herättänyt närää kirkon piirissä. Muun muassa suosittua Protect The Pope-blogia kirjoittava brittiläinen diakoni Nick Donelly sanoo pelin pohjautuvan ”perusteelliseen väärinymmärrykseen”. Donellyn mukaan paavi ei voi muuttaa kirkon opetuksia avioliitosta, abortista, ehkäisystä, homoseksuaalisuudesta tai naisten pappeudesta, koska näiden opinkohtien muuttaminen merkitsisi luopumista apostolisesta uskosta.

Asiasta kertoi uutistoimisto ENI.

Edellinen artikkeliBrysselin merimieskirkko muuttaa uusiin tiloihin
Seuraava artikkeliArkistolaitos ja kirkkohallitus eri linjoilla sukututkimuksesta

Ei näytettäviä viestejä