Espoon seurakunnilta kaksi miljoonaa lähetystyöhän ja kansainväliseen apuun

Espoon seurakunnat tukevat lähetystyötä ja kansainvälistä avustustoimintaa kahdella miljoonalla eurolla vuonna 2012. Määrä on 4,1 prosenttia arvioiduista verotuloista. Avustussumman suhteellinen osuus on Suomen seurakuntien korkein.

Espoon yhteinen kirkkovaltuusto päätti jakaa avustukset valtakunnallisen kokonaiskannatuksen mukaan. Suurimmat avustukset saivat Suomen Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu.

Lähetysseuran työtä tuettiin 790 000 eurolla ja Kirkon Ulkomaanapua 701 000 eurolla. Kansanlähetykselle myönnettiin 205 000 euroa, Kylväjälle 111 000 euroa, Sanansaattajille 110 000 euroa ja Pipliaseuralle 89 000 euroa.

Kirkon virallisista lähetysjärjestöistä Espoo ei tue Suomen Luterilaista Evankeliumiyhdistystä ja Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland -järjestöä, koska ne eivät toimi yhteistyössä seurakunnissa toimivien pappisnaisten kanssa. Päätös asiasta on tehty vuonna 2007. 

Lisäksi kirkkovaltuustossa hyväksyttiin asian valmistelua koskeva ponsi. Ponnella halutaan varmistaa vuoden 2013 määrärahojen jakaminen sellaisille järjestöille, jotka hyväksyvät kirkon naispappeutta ja seksuaalivähemmistöjä koskevat päätökset. Myös tämänvuotisen päätöksen valmistelussa kysyttiin kaikkien järjestöjen kanta naispappeutta ja -piispuutta sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan. Selvitys pohjautui viime vuonna hyväksyttyyn ponteen.

Edellinen artikkeliHannu Haukka kansainvälisen TV-järjestön johtotehtävään
Seuraava artikkeliFidan Bangladesh-kampanja saa tukea hampurilaisketjulta

Ei näytettäviä viestejä