Dance-messun pappia kehotettu parannukseen

Hiljattain järjestetyssä Dance+Pray -messussa liturgina toiminut Turun tuomioseurakunnan pappi Miika Ahola kertoo saaneensa siitä tulikivenkatkuista palautetta. Hän korostaa kuitenkin, että reaktiot uraauurtavan messusta ovat olleet voittopuolisesti positiivisia.

– Meitä on kannustettu ja kiitelty. Toisaalta minua on myös muun muassa kehotettu tekemään parannus ja lisäksi väitetty, että messussa oli kyse epäjumalanpalveluksesta ja Kristuksen ruumiin häpäisemisestä.

Ahola toteaa, että palautteen myötä hänelle on syntynyt kokemus siitä, miltä tuntuu tulla ”evankelioiduksi” siten, että omaa uskoa vähätellään, mitätöidään ja pidetään harhaoppisena. Ahola pohtii, että vastaava kokemus voisi olla erityisen arvokas niille, jotka ovat itse kaikkein innokkaimpia ”evankelioimaan”.

– En toki ota näitä messukommentteja täysin vakavasti, mutta kyllä tämä kuitenkin on ollut kokemuksena ajatuksia herättävä ja opettavainen, Ahola tiivistää.

Ensimmäinen Dance+Pray -messu järjestettiin viikko sitten Turun Mikaelinkirkossa. Paljon mediahuomiota etukäteenkin herännyt tapahtuma veti kirkon täyteen ja sai arkkipiispa Kari Mäkisen hyväksynnän

Lue myös: Arkkipiispankin hyväksymä tanssimessu rikkoi rintamajaon liberaaleihin ja konservatiiveihin

Edellinen artikkeliUlkoministeriö tukee Raudaskylän kehitysyhteistyöhanketta
Seuraava artikkeliDalai Lama palkittiin vuoden 2012 Templeton-palkinnolla

Ei näytettäviä viestejä