Blogi: Seppo A. Teinonen kääntyi katolilaiseksi koska ei voinut hyväksyä naispappeutta

Emil Anton kirjoittaa blogissaan professori Seppo A. Teinosen (1924–1995) aikoinaan paljon huomiota herättäneestä kääntymisestä katolilaiseksi. Blogistin käytössä olevan espanjankielisen lehtihaastattelun mukaan Suomen kirkon naispappeuspäätös 1988 oli Teinoselle liikaa.

Antonilla on käytössään espanjankielisessä Palabra-lehdessä vuonna 1988 ollut artrikkeli, jossa Teinonen kertoo katolilaiseksi tulemisestaan espanjalaiselle Opus Dein papille. Artikkelin otsikko on ”Miksi Suomen huomattavin luterilainen teologi tuli katolilaiseksi”. Siinä Teinonen Antonin mukaan paljastaa näkökulmia, joita tämä ei yhtä suorasanaisesti sanonut suomalaiselle medialle antamissaan haastatteluissa.

Haastattelun tekohetkellä Suomen luterilainen kirkko oli juuri vihkinyt ensimmäiset naiset papeiksi.

”Se oli tragedia, se oli jo liikaa minulle. Vaimonikin on teologi eikä hän tietenkään ole halunnut koskaan pappisvihkimystä. Sitä ei ole Pyhissä Kirjoituksissa, Traditio ei koskaan ole hyväksynyt sitä, siltä puuttuu kaikki tuki”, Teinonen sanoi.

Kääntymystään Teinonen perusteli myös tutustumisellaan katolisen kirkon keskeisiin mystikkoihin.

”Miksi käännyin? Jos elää näiden pyhimysten kanssa, ei voi jäädä luterilaiseksi. Luterilaiset piispat olivat hyvin huolissaan kääntymyksestäni, mutta minä sanoin: ‘Älä ajattele rajoittuneesti. – Tee sydämestäsi avara, kunnes siitä tulee maailmanlaajuinen, katolinen’.

Lue Emil Antonin kirjoitus Seppo A. Teinosen kääntymys Hyviä uutisia -blogista.

Lue myös Emil Antonin Apostolisia aatteita -blogia Kotimaa24:stä

Edellinen artikkeliLemin seurakunnalle EU-rahaa virsilaulun kehittämiseksi
Seuraava artikkeliVaasassa luovutaan vartijoiden käytöstä diakoniapäivystyksissä

Ei näytettäviä viestejä