Biaudet: Lastenvaunut ovat maahanmuuttovastaisen keskustelun urbaani legenda

Vähemmistövaltuutettu Eva
Biaudet´n mukaan kansanedustaja Pia Kauman (kok) lausunnoista versonut keskustelu maahanmuuttajien saamista sosiaalituista toistaa maahanmuuttovastaisen keskustelun myyttejä.

– Lastenvaunuasia nousee tasaisin väliajoin esiin maahanmuuttovastaisessa keskustelussa. Kyseessä on tunteita herättävä ja sitkeästi elävä urbaani legenda, jonka muistan vuosikymmenien takaa, Biaudet sanoo.

Kauma kysyi Länsiväylä-lehdessä perjantaina miksi maahanmuuttajaperheiden pitää hankkia sosiaalituella uudet lastenvaunut, jos suomalaisperhe kierrättää vanhoja vaunuja. Hän selitti näkemyksiään myös maanantain A-Studiossa.

Onko Kauman lausunto rasistinen?

– On hirveän vaikea tietää hänen tarkoitusperiään. Täytyy selvittää hänen kanssaan, että miksi hän haluaa nostaa tämän juuri nyt esille.

Perussuomalaiset ovat jo ehtineet vaatia selvitystä maahanmuuttajien saamista tuista. Näetkö sellaiselle tarvetta?

– Ne jotka tuntevat toimeentulolainsäädännön, tietävät, että se on hyvin tarkkaan säädelty ja koskee kaikkia samalla tavoin. Mielestäni lainsäädäntö on aika selkeä ja lait ovat kaikkien luettavissa. Siellä ei ole sellaista kohtaa, jossa todetaan, että eri alkuperän tai muun ominaisuuden perusteella saisi enemmän tukea. Voi olla, että jokainen kokee kohtelun omalla kohdallaan kovana ja silloin tuntuu, että muut saavat enemmän. Uskoisin, että eduskunnassa on vankkaakin tietämystä sosiaalilainsäädännöstä.

– On tärkeätä muistaa, että Suomessa yleensä viranomaisten toiminta perustuu laille ja yhdenvertaisuudelle. Silloin kun joku kokee saaneensa epäoikeudenmukaista kohtelua, on olemassa keinot valittaa ja kannella siitä. Yksittäisiä tapauksia pitää pyrkiä korjaamaan, mutta tukien myöntämisessä ei ole järjestelmällistä ongelmaa.

Biaudet´n mukaan myyttien toistaminen ei palvele oikeiden ongelmien selvittelyä.

– Toisten kunnioittaminen tai pyrkimys ihmisarvoiseen kohteluun on tärkeämpi tavoite kuin urbaanien legendojen ylläpitäminen.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliIhmisoikeuksien puolustaja – Piispa Askola osallistui lukiolaisten kampanjaan
Seuraava artikkeliPentikäinen: Uskonnolliset ääripäät ruokkivat toistensa epäluuloja

Ei näytettäviä viestejä