”Avara hengellinen koti ja pudonneiden syli” – Meri-Anna Hintsala Tuomasyhteisön puheenjohtajaksi

Tuomasyhteisön hallitus valitsi puheenjohtajaksi teologian tohtori, pastori Meri-Anna Hintsalan. Hintsala toimii Vantaan seurakuntien viestintäpäällikkönä ja hän on kirkkososiologisissa tutkimuksissaan keskittynyt vanhoillislestadiolaisuuden tutkimukseen.

Hintsala on aktiivinen tuomasmessulainen ja hän näkee Tuomasyhteisössä monia mahdollisuuksia myös tulevaisuudessa:

– Tuomasyhteisö on avara hengellinen koti ja pudonneiden syli pääkaupunkiseutulaisille. Itselleni tärkeää Tuomasmessussa on huikea musiikki, saarnat, jotka hoitavat mutta eivät älyllisesti aliarvioi kuulijaansa, ja lohdullinen rukouselämä, Meri-Anna Hintsala kertoo Tuomasyhteisön tiedotteessa.

– Messussa kävijöitä tulee kuulla. Kaupunkiympäristöä tulee myös ymmärtää. Millainen messu ruokkii ihmisen sielua 2020 -luvulla ja miten Tuomasmessu voisi vastata siihen? Meillä on paljon intoa etsiä uusia mahdollisuuksia samalla kun huolehdimme messun hengellisestä rikkaudesta edelleen, Hintsala sanoo.

Tuomasyhteisö saa myös uuden toiminnanjohtajan, sillä pitkäaikainen toiminnanjohtaja Pirjo Kantala jää eläkkeelle loppuvuonna 2020.

Hintsala on Tuomasmessun hallituksen puheenjohtajana poikkeus, sillä yleensä puhetta on johtanut maallikko. Hallituksen perusteluna papin valinnalle puheenjohtajaksi on muutosten vuosi ja toiminnanjohtajan hakuprosessi.

Viime aikaisina puheenjohtajina ovat toimineet ympäristömuutoksen professori Atte Korhola, NNKY:n pääsihteeri Anne Pönni ja YLE:n sotetoimittajana tunnettu Tiina Merikanto.

Tuomasmessu on toiminut Argicolan kirkossa jo yli 30 vuotta. Se on Suomen merkittävimpiä messuyhteisöjä, joka ei kuitenkaan määrittele itseään herätysliikkeeksi.

Kuva: Olli Seppälä. Meri-Anna Hintsala Kirkon viestintäpäivillä 2018.

Lue myös:

Tuomasyhteisö lopettaa oman lehden ja ryhtyy yhteistyöhön Askelen kanssa

Tuomasmessun perustajat peräävät rohkeutta – ”Hyvä vaan, että kirkkokansa kohisee”, Olli Valtonen sanoo lehdessä

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKirja-arvio: Miksi uushenkisillä etsijöillä on sujuvampi kynä kuin kristityillä?
Seuraava artikkeliKirkkohallitus jatkaa Kirkon mediasäätiön tukemista

Ei näytettäviä viestejä