Ateistit jatkavat taistelua World Trade Centerin ristiä vastaan

World Trade Centerin terrori-iskusta on tullut kuluneeksi 11 vuotta. Tunnelmia kiristää ateistiryhmän nostama kanne iskun uhrien muistoksi alunperin pystytetyn teräspalkkiristin sijoittamisesta, kerrotaan
CNN:n uskontoblogissa
.

WTC:n ristinä tunnettu teräspalkkirakennelma on osa terrori-iskun uhreille omistettuun museoon suunniteltua näyttelyä. Museo ei vielä ole toiminnassa, sillä sen avaamista on lykännyt muun muassa ristin sijoitteluun liittyvä, edelleen käynnissä oleva oikeustaistelu.

Risti koostuu ryhmästä tuhoutuneen kaksoistornin teräspalkkeja ja se löytyi keskeltä WTC:n raunioita muutama päivä terroristi-iskujen jälkeen. Ristinmuotoinen rakennelma laskettiin maanalaiseen museoon viime vuoden heinäkuussa.

Kansallinen ateistiryhmä American Atheists on yli vuoden pyrkinyt estämään WTC:n ristin näytteilläpidon museossa. Ryhmä on nostanut asiasta kanteen. Sen mukaan uskonnollisella symbolilla ei ole sijaa museossa, jota tuetaan yleisin varoin ja jonka on tarkoitus palvella paitsi monta eri uskontokuntaa edustavia uhreja, myös täysin uskonnottomia.

Muistomerkkiä ja museota edustava taho (The National September 11 Memorial & Museum) sanoo ottaneensa ristin mukaan näyttelyyn, koska siitä tuli kansallinen toivon ja turvan symboli tuhosta toipumisessa.

Edellinen artikkeliPiispat ohjeistivat seurakunnan tilojen lainaamista
Seuraava artikkeliJouluradio juhlistaa tasavuosia sävellyskilpailulla

Ei näytettäviä viestejä