Askel-logo

Runoilija Pia Perkiölle usko on kuin villiniitty

Runoilija Pia Perkiön, 79, lapsuudessa pääsiäisajan keskiössä oli kiirastorstain messu. Läsnä oli kuitenkin pelko: Entä jos en elä riittävän vanhaksi päästäkseni itse ehtoollispöytään? Nyt ahdistus on helpottanut. Ehtoollispöytä on auki, ja uskosta on tullut luonnonniitty, josta huolehtii Jumala. – Nyt voin ja saan vain olla ja nauttia.

Runoilijan työtä Pia kuvaa veden hakemiseksi kirkasvetisestä järvestä – rikkinäisellä ämpärillä. Matkalla polunpientareen kukat saavat vettä. Pian tunnetuin teksti lienee Kosketa minua Henki, joka päätyi virsikirjaan hänelle itselleenkin yllätyksenä. Sitä ei tehty virreksi, mutta juuri virtenä se on voinut vastata ihmisten tarpeisiin ja koskettaa vuodesta toiseen. Hyvä niin, hän toteaa.

Pia Perkiö täyttää joulukuussa 80 vuotta. Tässä iässä on Pia Perkiön mukaan etuna se, että näkee oman elämän tapahtumat merkityksellisenä ketjuna: kaikki läpikäydyt mutkatkin ovat ohjanneet jonnekin.

Lisää Pia Perkiön elämästä ja ajatuksista voit lukea maaliskuun Askel-lehdestä. Jutun kirjoitti Erja Saarinen ja kuvasi Jukka Granström.

Näköislehti

N:o 3 / 2024