Askel-logo

Muusikko Juha Lehti: Vertaistuen ja Jumalan avulla löysin sisäisen rauhan

Sir Elwoodin hiljaiset värit -yhtyeestä tuttu Juha Lehti kehittyi niin muusikkona kuin päihdeaddiktinakin ahkerasta harrastajasta ammattilaiseksi. Paras ystävä, kuningas alkoholi, sai hänet pettämään itseään ja muita. – Yritin elää todeksi illuusiota aidosta taiteilijaelämästä, savuisesta kapakasta ja kännisestä bändistä, mutta ei se toimi. Työnsä täytyy hoitaa hyvin yleisölle, joka on maksanut siitä. Yleisö aistii tarkasti, miten tosissaan esiintyjät ovat, hän sanoo nyt.

Kun muusikolle syntyi 47-vuotiaana lapsi, se oli kimmoke pitkään muutosprosessiin. – Sisimmässäni halusin olla hyvä isä, niin kuin oma faijani oli ollut.

Vertaistuen ja Jumalan avulla elämä on saanut vähitellen uuden suunnan Lohjanjärven rannalla. Taistelu ei ole ollut kevyt, nopea tai helppo. – En ole nähnyt suurta valoa, mutta sisäinen rauha on tullut, Lehti kertoo.

Miten lähiöpojasta kasvoi muusikko, joka halusi olla ikuisesti nuori? Mikä pysäytti päihderiippuvaisen taiteilijan ja sai hänet kääntämään suuntaa? Miksi Juha Lehti liittyi takaisin kirkkoon? Lue lisää huhtikuun Askel-lehdestä. Jutun kirjoitti Janne Villa ja kuvasi Jukka Granström.

Näköislehti

N:o 5 / 2024