Askel-logo

Meri antoi ja otti kaiken – Anni Blomqvist kirjoitti elämänsä Myrskyluodon Maijan tarinaan

Myrskyluodon Maija on tarina uskosta, toivosta ja rakkaudesta sekä uskomattomasta elämänvoimasta, joka saa jatkamaan eteenpäin karun ja julmankin luonnon keskellä. Se kuvaa myös kirjailija Anni Blomqvistin omaa elämää. Hänkin eli kalastajan vaimona Simskälan saarella. Meri vei Annilta lopulta kaiken: aviomiehen ja molemmat pojat. Lohtua hän ammensi kirjoittamisesta ja Ilmestyskirjan sanomasta: Kerran koittaa aika, jolloin merta ei enää ole.

Kun Åke Lindman ohjasi vuonna 1976 Myrskyluodon Maija -kirjojen pohjalta tv-sarjan ja Lasse Mårtenson sävelsi siihen musiikin, Anni Blomqvistista tuli kuuluisuus. Hän kuoli kotisaarellaan vuonna 1990, ja jo seuraavana vuonna hänen kodistaan tehtiin museo.

Huhtikuun Askel-lehden jutussa voit sukeltaa Maijan ja Annin elämään, tuntea meren tyrskyt ja tuoksun ja sileät rantakalliot, nähdä Annin Bengt-pojan villapuseron yhä roikkumassa museoidun kodin porstuassa ja pohtia, mistä löytyy voima, kun kuolema kulkee kaiken aikaa kantapäillä. Jutun kirjoitti ja kuvasi Tarjariitta Lehtola.

Näköislehti

N:o 5 / 2024