Askel-logo

Eläinteologi Laura Koivurova rakastaa koko luomakuntaa

Laura Koivurova taiteilijanimeltään Limppu Witick – on kuvataiteilija ja eläinteologi, joka muistuttaa, että luomakuntaan kuuluu ihmisen lisäksi paljon muutakin väkeä. Kasvissyöjä hänestä tuli aikanaan puolivahingossa, mutta nykyään hän on vakaasti vegaani, työstää ystävänsä kanssa Eläinten ja luomakunnan messua ja haaveilee papin työstä.

Koivurova kertoo, että monen ensimmäinen reaktio eläinteologiaan on humoristisen naureskeleva. Useat kysyvät, miksi tällaista tehdään. – Kysymystä saattavat säestää letkautukset siitä, tutkitaanko eläinteologian piirissä vaikkapa koirien rukouselämää ja ruvetaanko sitä nyt sitten kastamaan possuja. Joku voi olettaa, että pohdinnan alla olisi vaikka hyttysten taivaspaikka.

Koivurova toteaa, että eläinten hengellisyyttäkin saa ja voi toki pohtia. Olennaisempaa kuitenkin on, että kristitty ihminen pysähtyy tiedostamaan, millaista on kristillinen eläinten ja luonnon kohteleminen, ja miten kirkko voisi ajaa eläinten ja luomakunnan asiaa.

Millainen on ollut Koivurovan tie taiteilijaksi, äidiksi ja eläinten puolestapuhujaksi? Millaisia ovat hänen teoksensa? Mikä tarina Jeesuksesta on liikuttanut häntä eniten? Lue lisää huhtikuun Askel-lehdestä! Jutun kirjoitti Niilo Rantala ja kuvasi Rami Marjamäki.

Näköislehti

N:o 5 / 2024