askel.fi otsikot

Askel-fi juttunosto

Aili Ikonen: Jouluissa tärkeintä on rauhoittuminen, joka joskus onnistuu ja joskus ei 

Aili Ikonen: Jouluissa tärkeintä on rauhoittuminen, joka joskus onnistuu ja joskus ei 

Jouluaattona Aili Ikosella on takanaan vajaat parikymmentä joulukeikkaa lauluyhtye Rajattoman kanssa ja lisäksi omat soolokeikat. Ikosen neljä sisarusta ovat muusikoita hekin. Kun suku kokoontuu joulunviettoon, ihaninta ovat keskustelut, hyvä ruoka – ja hiljaisuus. Kauneimpiin joululauluihin ei kirmata.

– Joululaulujen laulamistarve on aattona jo täytetty. Me mieluummin juttelemme, Aili kertoo.

Aili Ikonen huomaa pitävänsä enemmän hartaista kuin riehakkaista joululauluista.

– Melankolia ja mollimelodiat ovat suomalaisille tuttuja ja rakkaita. Ehkä tämä juontaa juurensa virrenveisuuseen ja kalevalamittaiseen kansanlauluperinteeseemme. Ruotsalainen hilpeys on niistä melko kaukana.

Aili tunnustautuu jouluihmiseksi. Nykyisin joulussa on hänelle tärkeintä rauhoittuminen ja hiljentyminen. Toisinaan se onnistuu, toisinaan ei.

– Täydellinen jouluni on sellainen, että saan syödä hyvin suvun kanssa, hiihtää, saunoa ja käpertyä sitten sohvalle lukemaan kirjaa. Parhaita ovat fiktiiviset historialliset romaanit. Vieressä on suklaata, jota voi välillä napsia makeannälkään.

Millaisia olivat Aili Ikosen lapsuuden joulut? Miten hänestä tuli laulaja ja lauluntekijä? Mitkä asiat ja arvot puhuttelevat häntä erityisesti? Mitä hän haluaa muusikkona antaa kuulijoilleen? Lue lisää joulukuun Askel-lehdestä! Jutun kirjoitti Emilia Karhu ja kuvasi Jukka Granström.

Askel-fi juttunostojen mainostekstit

ASKEL-LEHDEN BLOGIT

ASKEL BLOGEJA

Muistan, kuinka takerruin lapsena perinteisiin ja halusin luoda niitä myös omaan perheeseemme. Vaadin, että ryhdymme käymään joulukirkossa. Halusin lukea aattoiltana jouluevankeliumin ääneen, vaikkei meillä...
Notre-Damen mustuneella seinustalla parveilee turisteja. Osalla on kyyneleet silmissä, ja jotkut sormeilevat rukousnauhaa. Joka puolella on rakennustelineitä ja suojamuoveja. Näky on murheellinen, mutta...

askel arkisto blogit

juttuvinkki

Askel-fi juttunoston blogilinkki

Liukumatot kuljettavat väkeä ylös ja alas kauppakeskus Kaaressa Helsingissä. Ostosparatiisissa on myös Kannelmäen seurakunnan tila, Paikka. Ihmistä varten. Tänään siellä päivystää diakoni Heidi Metsälä. Kukkakaupan,...

askel arkisto artikkelit

Askel-lehden mainos

Seinakalenteri 2024

Askel FB sivu

sacrum mainos

Albasta öylättiin

Askel.fi CSS Etusivu