Arvostettu neurokirurgi väittää nähneensä taivaan

newsweek_205Eben Alexander on kirjoittanut kirjan, jossa kertoo liki kuolemaa käymisensä kokemuksista. Lokakuun 23. päivä julkaistavassa kirjassa Alexander väittää nähneensä taivaan koomassa ollessaan. Hänen tarinansa on tuoreen Newsweekin Daily Beast -liitteen kansijuttu.

Harvardissa ja muissa yliopistoissa opettanut Eben Alexander oli tottunut kiistämään väitteet taivaallisista ruumiistairtaantumiskokemuksista tieteellisellä logiikalla, kunnes hän itse kävi lähellä kuolemaa.

Alexander vaipui koomaan vuonna 2008 sairastuttuaan erittäin harvinaisen bakteerin aiheuttamaan aivokalvontulehdukseen. Kokemuksensa aikana hän väittää nähneensä taivaan ja tietävänsä, että on olemassa kuolemanjälkeistä elämää.

Alexander kertoo kuulleensa valtavan jylinän kaltaista ihanaa laulua ja nähneensä siivekkäitä olentoja.

– Ääni oli lähes käsin kosketeltava, aivan kuin jotakin ainetta, kuin sade, jonka voit tuntea ihollasi, mutta joka ei kastele sinua. Näkemäni olennot olivat jotakin aivan muuta kuin mitä ikinä olen tuntenut tällä planeetalla – jotenkin korkeammin kehittyneitä.

Lääketieteen ja filosofian tohtori Raymond Moody, joka on tutkinut rajatilakokemuksia jo neljäkymmentä vuotta, sanoo Alexanderin kokemusten olevan tietämistään tapauksista ällistyttävimpiä.

-Tälle tapaukselle on vaikeaa muotoilla arkipäiväistä selitystä, Moody toteaa.

Edellinen artikkeliMessu tavaksi!
Seuraava artikkeliArmstrongiin liki uskonnollinen luottamus

Ei näytettäviä viestejä