YouTubeen lyhytelokuva Turun ja Kaarinan kirkoista – Katso video

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirkoista on valmistunut lintuperspektiivistä kuvattu, kirkkojen historiaa valottava esittelyvideo. Lyhytelokuva on nimeltään Ristimäen raunioista uuteen aikaan – Turun ja Kaarinan kirkot.

Video kestää reilun vartin. Sen kertojaäänenä kuullaan näyttelijä Esko Salmista.Liikkeelle lähdetään 900 vuoden takaa Ravattulan Ristimäestä, josta löydettiin neljä vuotta sitten kirkon kivijalka. Ristimäessä sijaitsi ilmeisesti Suomen ensimmäinen kristillinen kirkko hautausmaineen.

Kopterikamera jatkaa Koroistenniemeltä Turun tuomiokirkon ylle. Maarian kirkko, Pyhän Katariinan kirkko, Piikkiön kirkko, Kakskerran kirkko ja viime vuosisadalla rakennetut kirkot esitellään yksi toisensa perään.

Uusimmat videolle tallennetut kirkot ovat vuonna 1980 valmistuneet Kaarinan kirkko ja Henrikinkirkko. Videolta jäivät pois Varissuon, Pallivahan ja Hirvensalon kirkot.

Kirkkovideon ovat ohjanneet Kristiina Karsten ja Jussi Vierimaa. Karsten vastaa leikkauksesta ja grafiikasta ja Vierimaa kuvauksesta ja äänityksestä. Videon on käsikirjoittanut Paula Heino.

Videon historiaa tihkuvaan henkeen hyvin sopivasta musiikista vastaa Mauri Mikkola. Hän on käyttänyt videolla muun muassa Schola Cantorum Aboensis -vokaaliyhtyeen Duo Seraphim -kappaletta. Jatkuva, melko voimakas musiikki Esko Salmisen puhuman tekstin taustalla rasittaa kuitenkin pidemmän päälle korvia.

Katso ja kuuntele video!

Kuva: Kuvakaappaus videolta