Yli sata haki tehtävää – Aurinkorannikon sosiaalikuraattoriksi valittiin Tia Raunio

Suomen Merimieskirkon sosiaalikuraattorina Aurinkorannikolla aloittaa terveydenhoitaja-diakonissa Tia Raunio Madridista. Sosiaalikuraattorin tehtävä herätti paljon kiinnostusta ja sitä haki yli sata henkilöä, Suomen Merimieskirkko kertoo tiedotteessaan.

Aurinkorannikon sosiaalityön hanke on suunnattu erityistä tukea ja apua tarvitsevien Aurinkorannikolla asuvien ja liikkuvien suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseen ja paikallisen vapaaehtoisuuden tukemiseen. Työn asemapaikka sijaitsee Fuengirolassa. Hanke toteutetaan yhteistyössä muiden Aurinkorannikon toimijoiden kanssa.

Raunio aloittaa tehtävässään mahdollisimman pian. Koronapandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi tarkka aloitusajankohta ei ole selvillä.

Tia Raunio on aiemmin työskennellyt nuorten selviämisasemalla, perus-, terveyden- ja sairaanhoitajan viransijaisuuksissa sekä seurakuntien diakoniatyössä, tiedotteessa kerrotaan. Vuosina 2003–2007 hän oli aloittamassa Tansaniassa diakoniahanketta Suomen Lähetysseuran lähettämänä. Madridissa Raunio on työskennellyt kolme vuotta vammaisten päiväkeskuksen sairaanhoitajana.

Aurinkorannikon sosiaalityön hanke on kolmivuotinen ja Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen STEA:n rahoittama. Hankkeen tarkoituksena on samalla selvittää pysyvän sosiaalityön tarve ja mahdollisuudet Aurinkorannikolla. Suomalaisia on alueella 25 000–30 000.

Suomen Merimieskirkko on yhdistys, joka toimii ulkomailla asuvien ja liikkuvien suomalaisten parissa sekä tekee kansainvälistä merenkulkijatyötä Suomen satamissa

Kuva: Suomen Merimieskirkko

Lue myös:

Suomen Merimieskirkko aloittaa sosiaalityön Aurinkorannikolla

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.