Yle: Ratatyöt seis sapattina – Mielisteleekö Israelin pääministeri ultraortodokseja?

Israelissa syntyi sunnuntaina työviikon aluksi iso liikennekaaos, kun pääministeri Benjamin Netanjahu oli taipunut hallituksensa ultraortodoksien vaatimukseen, jonka mukaan junaradan korjaustyöt oli pysäytettävä sapatin ajaksi. Asiasta kertoi Yle .

Korjaustyöt merkittävällä rataosuudella Tel Avivista pohjoiseen jäivät lauantaina kesken. Israelin valtion rautatieyhtiön mukaan peruutukset vaikuttivat noin 150 000 ihmisen matkaan.

Ylen uutisessa kerrotaan, että perinteisen juutalaisen uskontulkinnan mukaan sapattina ei pidä tehdä töitä, mutta korjaustöitä on kuitenkin ollut tapana sallia.

Israelin mediassa kritisoidaan pääministeri Netanjahun taipuneen uskontopuolueiden painostukseen pitääkseen hallituksensa koossa. Yksi hallituksessa vaikuttavista kolmesta ultraortodoksipuolueesta oli uhannut Ylen mukaan lähteä hallituksesta, jos sapatin aikana tehtäviä töitä ei pysäytettäisi.

Pääministeri on syyttänyt liikennekaaoksesta oman Likud-puolueensa liikenneministeriä Yisrael Katzia, joka tunnetaan Netanjahun kilpailijana.

Kuva Tel Avivista: Jonathan Fain / Freeimages