Yle lähettää dokumenttisarjan kristinuskon ja seksin suhteesta

Yle Teeman aiheena on toukokuussa seksi. Tarjolla on laaja kattaus muun muassa seksuaalisuutta käsitteleviä musiikki-, tiede- ja historiadokumentteja.

Aihetta tarkastellaan myös kristinuskon näkökulmasta. BBC:n kolmiosaisessa historiasarjassa Seksi ja länsimaat kuvataan kristinuskon suhdetta seksiin, avioliittoon ja sukupuoleen historian eri vaiheissa.

Sarjan avausjaksossa teologian historian tutkija Diarmaid MacCulloch matkustaa Israeliin, Kreikkaan, Italiaan ja Irlantiin ja kertoo, miten varhaiset kristityt muuttivat seksin biologisesta välttämättömyydestä paheeksi, nautinnosta synniksi. Toisessa osassa käsitellään sitä, miten kristinusko otti 1000-luvulla avioliittoinstituution hallintaansa.

Viimeisen osan aiheena on se, miten kirkot ja länsimaiset yhteiskunnat ovat ajautuneet yhä kauemmas toisistaan erityisesti seksiin ja sukupuolisuuteen liittyvissä asioissa. Ohjelma kysyy, mitä sanottavaa uskonnolla on seksistä maallistuneessa maailmassa.

Tänä vuonna valmistunut Seksi ja länsimaat lähetetään Yle Teemalla kolmena tiistaina, 26.4., 3.5. ja 10.5. kello 21. Ohjelma on nähtävissä myös Yle Areenassa.

Kuva: Yle Kuvapalvelu

Edellinen artikkeliKirkon uusi tiedotuspäällikkö on hulluna saarnoihin – tehnyt kaksi gradua aiheesta
Seuraava artikkeli”Kyllä se unohtuu, kun saadaan valmiiksi” – Strategiaähky valtasi myös kirkon

Ei näytettäviä viestejä