Yhteisvastuukeräyksen avaus on tänä vuonna toisenlainen – presidentti pitää puheen sijaan tietoiskun

Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 7.2. Varoja kerätään tänä vuonna 71. kerran, ja keräyksellä autetaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ikäihmisiä Suomessa ja maailmalla. Keräyksen suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Presidentin perinteisen televisiossa pitämän avauspuheen sijaan Niinistö avaa tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksen lyhyellä tietoiskumaisella vetoomuksella. Se lähetetään televisiossa useampaan kertaan, ja muun muassa presidentin kanslia jakaa sitä sosiaalisessa mediassa. Sunnuntaina se on nähtävissä Yle TV1:ssä kello 12 ja kello 20.24.

Yhteisvastuukeräyksen avauksen muutoksesta on sovittu yhdessä tasavallan presidentin kanslian, Kirkkopalvelujen ja Yleisradion kesken.

Tasavallan presidentin kansliasta kerrotaan, että viestintätapoja kehitetään ja sopeutetaan jatkuvasti, jotta ne toimisivat muuttuvassa ja monikanavaisessa mediaympäristössä. Kanslian mukaan keräyksen avausta voidaan nyt esittää televisiossa useamman kerran ja se sopii paremmin jaettavaksi sosiaalisessa mediassa.

Yhteisvastuukeräyksen esimies, Tampereen piispa Matti Repo esittää keräykseen liittyvän kolehtipuheen Turun arkkihiippakunnan piispan Mari Leppäsen virkaan vihkimisen yhteydessä lähetettävässä messussa. Messu nähdään Yle TV1:ssä sunnuntaina kello 10.

Kotimaan julkaisija Kotimaa Oy on osa Yhteisvastuukeräystä toteuttavaa Kirkkopalvelut-konsernia.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliMiikka Ruokanen vastaa John Vikströmin kysymykseen siunauksesta: Ratkaisu on kymmenen vuotta sitten hyväksytty parisuhderukous
Seuraava artikkeliMari Leppänen vihittiin piispaksi poikkeusmenoin – kaavussa pihlajanmarjoja, saarnassa uudistuksen henkeä

Ei näytettäviä viestejä