Yhdysvaltain episkopaaleille katolinen hiippakunta

Yhdysvalloissa kirkkonsa virkaratkaisuihin ja seksuaalietiikkaan kyllästyneet episkopaalit saivat tammikuun alussa mahdollisuuden liittyä osaksi katolista kirkkoa. Espiskopaaleille luotiin Teksasiin paavi Benedictus XVI:n päätöksellä oma hiippakuntaa muistuttava roomalaiskatolisen kirkon personaaliordinariaatti. Vastaava rakenne on perustettu jo aiemmin katolista kirkkoa kaipaaville Britannian anglikaaneille.

Myös Yhdysvalloissa episkopaalit saavat säilyttää perinteisiä liturgisia käytäntöjään. Lisäksi jo naimisissa olevat episkopaalipapit saavat jatkaa katolisina pappeina avioliitostaan huolimatta. Katolisia piispoja heistä ei voi tulla.

Toistaiseksi noin 100 entistä episkopaalipappia on ilmaissut halunsa liittyä personaaliordinariaattiin. Seurakuntia on näillä näkymin tulossa mukaan kuusi ja seurakuntalaisia noin 1400, kertoo uutispalvelu ENI.

Englannissa ja Walesissa katolisen kirkon yhteyteen on siirtynyt noin 1000 anglikaania ja 60 entistä anglikaanipappia. Osa konservatiivianglikaaneista on liittynyt emokirkosta irtautuneisiin anglikaanisiin ryhmittymiin katolisen kirkon sijaan.

Katolinen kirkko kaavailee vastaavia rakenteita myös Australiaan ja Kanadaan.

Edellinen artikkeliItä-Suomen yliopistoon pyrkivät teologian opiskelijat uskonnollisesti aktiivisimpia
Seuraava artikkeliPiispa Repo siunaa Kansanlähetyksen johtajan tehtäväänsä

Ei näytettäviä viestejä