Wilfrid Stinissen on kuollut

Karmeliittaisä Wilfrid Stinissen on kuollut.

Hän kuoli lauantaina 30.11, kertoo Katolinen tiedotuskeskus.

Stinissen syntyi vuonna 1927 Belgiassa, mutta asui vuodesta 1967 Norrabyn karmeliittaluostarissa Ruotsissa. Hän oli filosofian tohtori ja tunnettu hengellinen kirjailija sekä katolilaisten että ei-katolilaisten keskuudessa.

Tästä kertoo myös se, että Stinissenin teoksia ovat suomeksi julkaisseet paitsi KATT (Maria Raamatussa ja meidän elämässämme; Kristillinen syvämietiskely) myös useat muut kristilliset kustantajat. Tunnettu kirja on muun muassa Hengellisestä ohjauksesta (Karas-Sana).

Hiljaisuuden ystävien toiminnanjohtajan Sirkka-Liisa Raunion mukaan Stinissenin kirjat ovat vaikuttaneet spiritualiteetin teologiaan myös Suomessa.

– Ne ovat kuluneet myös maallikoiden, ei vain kirkon työntekijöiden kädessä. Ne ovat tehneet näkyväksi ja tunnetuksi kontemplatiivista eli eräänlaiseen tietoiseen elämiseen ja läsnäoloon liittyvää elämäntapaa, jonka läpäisee vahva tietoisuus juuri Jumalan läsnäolosta, Raunio kuvaa Kotimaa24:lle.

– Karmeliittojen perusteologiasta nousee rukouselämän keskeisyys. Stinissen on edistänyt rukouksen läpäisemää elämää. Se ei ole ankaraa kilvoittelua vaan hengittävää rukousta.

Ruotsissa on vahva spritualiteettiin liittyvä Pilgrim-lehti, Stinissen on kuulunut sen toimituskuntaan.

– Hän on vahva ekumeenikko, Raunio toteaa.

Edellinen artikkeliBritteinsaarille ensimmäinen anglikaaninen naispiispa
Seuraava artikkeliPiispainkokous otti kantaa seurakuntarakenteen uudistamiseen

Ei näytettäviä viestejä