Voiko liberaalin ja konservatiivin välille löytyä yhteisymmärrys?

Kotimaa_lib_ja_konsu205Taneli Kylätasku kirjoittaa uusimmassa Kotimaassa. Kylätaskun ja toimittaja Danielle Miettisen kirjeenvaihdossa pohditaan konservatiivien ja liberaalien suhdetta kirkossa. Kirjeet kirjoitettiin alun perin Vartija-lehden pyynnöstä.

Kirjeissään liberaaliksi tunnustautuva Kylätasku ja viidenteen herätysliikkeeseen lukeutuva Miettinen käsittelevät niin konservatiivien ja liberaalien julkisuuskuvia kuin kirkon kiistakysymyksiäkin.

Miettinen kuvailee liberaaliteologiaa vahingollisemmaksi kuin ateismi tai epäjumalanpalvelus.

”Se tuntee Jumalan Sanan mutta ei kunnioita sitä Isän puheena lapselleen. Se iskee rikki Isä-lapsi-suhteesen kuuluvan kunnioituksen ja luottamuksen.”

”Lapsen ei tarvitsekaan pitää mölyjä mahassaan pelätessään taivaallisen Vanhemman romahtamista, vaan hän saa kasvaa kokonaiseksi ihmiseksi, joka uskaltaa olla sisäisesti sekä aikuinen että lapsi”, Kylätasku vastaa.

Erimielisyyksistä huolimatta Kylätasku ja Miettinen haluavat uskoa, etteivät kirkon jakolinjat ole kaiken loppu.

”Paljon tärkeämpää kuin kiistellä siitä, onko jonkun teologia liberaalia vai konservatiivista, on elää tavalla, joka heijastaa ristin teologiaa”, Kylätasku toteaa.

”Niin kauan kuin kukin etsii oikeaa tietä kirjoituksista, pysymme, erilaisista näkemyksistä huolimatta toistemme lähellä”, Miettinen kirjoittaa naispappeuskeskusteluun viitaten.

Lue Taneli Kylätaskun ja Danielle Miettisen kirjeenvaihto Veljeni vartija torstaina ilmestyneestä Kotimaasta tai Vartijan Liberaalit ja konservatiivit -e-kirjasta.