Vesilahden seurakunta piirsi strategiansa sarjakuvaksi

Vesilahden seurakunta on tiivistänyt ja kuvittanut strategiansa seuraavaksi neljäksi vuodeksi helposti hahmotettavaan muotoon: neljäksi yksinkertaiseksi kuvaksi.

Sarjakuvastrategian on taiteillut Vesilahden seurakunnan diakonia-avustaja ja lapsityötä tekevä Helena Autti.

Kirkkoherra Harri Henttinen perustelee strategian sarjakuvan muotoon saattamista sillä, että kuvitettuna strategia muuttuu ihmisen kokoiseksi ja havainnolliseksi eikä jää niin helposti ö-mappiin. Kun strategian teossa kuitenkin nähdään vaivaa, on tärkeää saattaa se osaksi seurakunnan arkea.

Henttisen mukaan strategia on tarkoitettu elettäväksi, ei vain luettavaksi.

– Autti onnistui upeasti vangitsemaan kauniisiin kuviinsa vesilahtelaisille tärkeän maaseudun hengen ja kaikenikäiset seurakuntalaiset sekä tiivistämään strategiamme ydinsanoman.

Henttisen mielestä kuvissa on hienosti läsnä seurakunnan voimavarat, joiden varassa jatketaan tulevaisuuteen.

Vesilahdella on jo teetetty strategiakuvista jääkaappimagneetteja. Vain mielikuvitus on kirkkoherran mukaan rajana sille, miten kuvia vielä jatkossa hyödynnetään.

Neljän kuvan aiheina ovat seuraavat teemat: Nostamme sanoman esiin, rakastamme lähimmäistä, sinä olet tärkeä ja Vesilahden avaimet.

Ensimmäisessä kuvassa lohdutetaan avaimensa hukanneita, joille seurakunnalla on tarjota ilouutinen. Toisessa kirkkoherralla on kädessään suuri avain, jolla avataan ovia ihmisten sydämiin.

Seuraavassa kuvassa pohditaan, kuinka yhdessä tekeminen on avain iloon. Postilaatikon näköinen palautelaatikko kuvaa sitä, että ihmisten tarpeet ja palautteet ohjaavat seurakunnan toimintaa. Viimeisessä kuvassa pyöräilevät mummot toteavat, että kolkuttavalle avataan: kirkkoherra on antanut pappilan avaimet kyläläisten haltuun.

Vesilahden seurakunta juhlii tänä kesänä 670-vuotista olemassaoloaan. Heinäkuussa kesäasukkaille järjestetään elämyksellisiä aikamatkoja seurakunnan historiaan. Varsinainen juhlamessu on elokuun lopulla.

– Silloin pistän päähäni valkoisen peruukin ja saatan käyttää vähän latinan kieltäkin. Messun musiikki tulee monipuolisesti eri vuosisadoilta ja rohkaisemme seurakuntalaisia pukeutumaan eri vuosisatojen asuihin, kirkkoherra Henttinen kertoo.

Kuvat: Vesilahden seurakunnan sarjakuvastrategia. Kuvia voi selata pienistä valkoisista nuolista.