Vantaan seurakunnat aloittivat brändikampanjan – ”Uskalla elää. Ja kuolla.” oli kaupunkilaisille mieluinen lause

Vantaan seurakunnat ovat aloittaneet kampanjan, joka näkyy eri puolilla kaupunkia värikkäinä mainoksina. Hiljaisella viikolla alkanut brändikampanja kertoo uskaltamisesta ja ihmisen arvosta. Kampanjan huomiota herättävin viesti on: ”Uskalla elää. Ja kuolla.”

Vantaan seurakuntien kehittämistoiminnan suunnittelija Johanna Pohjantaival kertoo kampanjan esittelyvideolla, että erilaisia kirkon viestejä testattiin viime syksynä vantaalaisilla Myyrmannin ostoskeskuksessa Myyrmäessä sekä Tikkurilan ja Korson kaduilla.

Testatut viestit olivat sellaisia kuin ”Täällä on vain oikeita kysymyksiä” ja ”Sinun puolestasi”. Yksi lauseista kuului: ”Uskalla elää. Ja kuolla.”

– Silloin me ajateltiin, että onkohan tämä liian synkkä ja rankka, voiko kirkko sanoa tällaista, Pohjantaival kertoo.

{kuva_b401d6ce-f5cf-4f9a-bc15-ff21909c5066}

Lähes jokainen haastateltu kuitenkin koki juuri elämisestä ja kuolemisesta kertovan viestin itselleen läheisimmäksi ja tärkeimmäksi, jopa omaksi motokseen.

Vantaan seurakuntien viestintäpäällikkö Meri-Anna Hintsala sanoo Uskon asialla -kampanjan tiedotteessa, että kampanja testaa, millainen jumalapuhe sopii julkiseen tilaan.

Kampanjajulisteissa sanotaan myös muun muassa: ”Usko tai älä. Jumala uskoo sinuun.” Vantaan seurakuntien verkkosivuilla lausetta selitetään: ”Elämässä on paljon asioita, joihin ei ole lopullista vastausta. Elämän merkityksellisyyteen ja tarkoitukseen liittyvät kysymykset ovat juuri sellaisia. Ne perustuvat uskoon ja luottamukselle. Jumalausko on myös tällainen asia. Jos ei usko, voi luottaa tai toivoa.”

– Kampanjassa kirkon ydinsanoma tiivistyy brändiksi: kirkon sanoma on pohjimmiltaan rakkautena vaikuttavaa uskoa, Hintsala sanoo.

Vantaan seurakuntien kampanja näkyy lyhtypylväissä, bussipysäkeillä, busseissa sekä sosiaalisessa mediassa hästägillä #uskonasialla kaikkiaan kuusi viikkoa. Kampanjaan kuuluu pääsiäisen jälkeen julkaistava videosarja Sielun latauspiste, jossa keskustellaan uskosta, rakkaudesta ja sovinnosta.

Kuva: Antero Harju / Vantaan seurakunnat. Sielun latauspiste -videosarjan ensimmäisessä jaksossa yhdysvaltalaisen totuus- ja sovittelukeskuksen johtaja Antti Pentikäinen keskustelee sovinnosta viestintäpäällikkö, pappi Meri-Anna Hintsalan kanssa.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKolumni: Pääsiäistä juhliva yksilö, kirkko, kansa ja kulttuuri esittävät muille todistuksen olemassaolostaan
Seuraava artikkeliKolumni: Pääsiäinen kirkastui minulle viime vuonna, kun istahdin yöllä ulos terassijakkaralle

Ei näytettäviä viestejä