Vantaan herättäjäjuhlien tunnus on Kahden maan kansalainen

Vantaalla heinäkuussa 2016 järjestettävien herättäjäjuhlien tunnukseksi on valittu "Kahden maan kansalainen". Juhlatunnus on herättäjäjuhlilla käytettävästä laulukirjasta, Siionin virsistä numero 312.

– Tunnus antaa hyvän lähtökohdan sisällöllisesti rikkaille juhlille, sanoo Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen.

Vantaan juhlatoimikunta perusteli valintaa sillä, että teema toimii Vantaalla, jossa asuu ainakin 50 maan kansalaisia. Lisäksi ajankohtainen aihe niin Vantaalla kuin maailmalla ovat paperittomat, ihmiset ilman kansalaisuutta. Teema on sekä yhteiskunnallinen että vahvasti hengellinen, ajankohtainen ja ajaton.

– Vantaalaisissa löytyy juuria joka lähtöön: isovanhempien jälkiä Savosta ja Somaliasta, omia tunnejälkiä lenkkipoluilta, korttelikuppilasta tai radan varrelta. Kahden maan kansalaisuus sykkii täällä, toteaa Vantaan juhlatoimikunnan puheenjohtaja piispa Irja Askola.

Juhlat järjestetään Myyrmäen urheilupuistossa ja sinne odotetaan 30000–40000 ihmistä. Juhlajärjestelyissä on mukana myös Vantaan kaupunki. Vantaankosken kirkkoherra Hannu Pöntinen, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, pitää tunnusta hyvin sopivana seurakuntansa alueelle.

– Täällä asuu paljon maahanmuuttajia. Toisaalta monen asukkaan juuret ovat maaseudulla ja koti-ikävä läsnä. Taivaan kansalaisuus puolestaan antaa juuret, asuu missä vain ja muuttaa minne vain, kiteyttää Pöntinen.

Kuva vuoden 2014 Herättäjäjuhlilta Lapualta. Joona Raudaskoski.