Vanhoillislestadiolaiset painottavat perheiden tukemista vuonna 2014

SuviseuratPudaYleisilme

Oulun hiippakunnan piispan Samuel Salmen toimittama viikkomessu kokosi seurateltan täyteen ihmisiä eilen vanhoillislestadiolaisten Suviseuroissa Pudasjärvellä. Messu kesti 5,5 tuntia, ja ehtoollisellakävijöitä oli noin 25 000. Lauantai-iltana suviseuroissa oli paikalla enimmillään noin 80 000 seuravierasta.

SRK piti tiedotustilaisuuden lauantaina. Siinä työvaliokunnan jäsen Hannu Kallunki kertoi lapsiperheiden varhaisesta tukemisesta. Perheet tarvitsevat konkreettistakin apua, esimerkiksi siivousta, remonttiapua tai kevennystä arkeen. Diakoniatoimikunnat organisoivat tämän avun, jos se ei luonnostaan toteudu keskinäisen avun kautta.

Työvaliokunnan jäsen Viljo Juntunen totesi, että avioliitto on miehen ja naisen välinen elinikäinen liitto, joka perustuu Jumalan luomisjärjestykseen. Vanhoillislestadiolaiset tuntevat huolta avioerojen yleistymisestä ja avioliiton pohjan murenemisesta. Huolena on myös tasa-arvoinen avioliittolaki, joka mahdollistaisi samaa sukupuolta olevien liitot. Vanhoillislestadiolaisten käsityksen mukaan homoseksuaaliset taipumukset eivät ole syntiä, mutta niihin perustuva suhde on.

"Jumalan sanaan pohjautuvia asioita ei voi murentaa: se on kristityille elämän tärkein ohje. Tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole vanhoillislestadiolaisille tasa-arvo- tai ihmisoikeuskysymys. Emme halua syrjiä ketään vaan haluamme kunnioittaa kaikkia lähimmäisiämme", SRK:n tiedotustilaisuudesta lähetetyssä tiedotteessa jatkettiin.

SRK:n vuosikokous järjestettiin niin ikään lauantaina.

Vuosikokouksessa hyväksytyn SRK:n vuoden 2014 toimintasuunnitelman mukaan kotimaan työn keskeinen painopiste on kotien ja perheiden tukemisessa. Tavoitteena on perhe- ja diakoniatyön vakiinnuttaminen osaksi rauhanyhdistysten jo olemassa olevia työmuotoja.

Vuosikokouksessa oli paikalla 318 edustajaa 157 rauhanyhdistyksestä. SRK:n johtokunnan erovuoroisista jäsenistä Alpo Isotalus (Tornio), Viljo Juntunen (Oulu), Hannu Kallunki (Raahe), Kimmo Puolitaival (Kaarina) ja Ilpo Saukkonen (Liperi) valittiin jäsenrauhanyhdistysten esittäminä uudelleen. Erovuorossa olleen Pentti Saulion (Jyväskylä) tilalle valittiin Harri Vähäjylkkä (Jyväskylä).

Vuosikokouksessa vahvistettiin seuraavien suviseurojen järjestämisvuorot. Vuoden 2014 suviseuroista vastaa Oulaisten Rauhanyhdistys ry, 2015 Vaasan seudun Rauhanyhdistys ry, 2016 Tornion ja Rovaniemen rauhanyhdistykset sekä vuonna 2017 Porin Rauhanyhdistys ry. Uusi johtokunta järjestäytyi ja valitsi puheenjohtajiston. Puheenjohtajana jatkaa Olavi Voittonen, ensimmmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Matti Taskila ja toiseksi varapuheenjohtajaksi erovuorossa olleen Pentti Saulion tilalle valittiin Viljo Juntunen.

(Kuva: Suviseurat.fi)