Vanhoillislestadiolaiset antoivat julkisuuteen kannanoton uskonnonvapaudesta

Vanhoillislestadiolaisten Suviseurat Torniossa 2016. Kuva: Suviseurojen kuvapalvelu

Yhteiskunta, jossa uskonto ei voi näkyä eikä kuulua, ei ole moniarvoinen ja suvaitseva yhteiskunta, liikkeen kannanilmaisussa sanotaan.

Vanhoillislestadiolaisen liikkeen keskusjärjestö Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys (SRK) on antanut julkisuuteen kannanoton uskonnonvapaudesta. Kannanotossa pidetään tärkeänä positiivisen uskonnonvapauden toteutumista yhteiskunnassa.

SRK korostaa neljää asiaa: huolta uskonnonvapauden kaventumisesta, vapautta puhua ja tunnustaa uskoa, kirkon tehtävää yhteiskunnassa ja uskonnonopetuksen aseman turvaamista koulussa.

"Yhteiskunta, jossa uskonto ei voi näkyä eikä kuulua, ei ole moniarvoinen ja suvaitseva yhteiskunta", kannanotossa todetaan.

Julkilausumassa kirjoitetaan myös, että jokaisella tulee olla "oikeus raamatulliseen ihmiskäsitykseen, avioliittokäsitykseen ja perhe-elämään ilman, että uskon mukaista elämää ja elämäntapaa asetetaan esimerkiksi ihmisoikeuskysymyksenä kyseenalaiseksi".

Kansankirkon roolia arvioidessaan SRK korostaa kirkon autonomiaa suhteessa uskoon ja oppiin. Kirkolta SRK odottaa "selkeää Raamatun mukaista opetusta uskon perusteista sekä uskonelämän hoitamisesta".

SRK painottaa oman uskonnon opetusta koulussa.

"Sellaiset tulkinnat monikulttuurisuudesta, joissa kiistetään uskonnon tai historian merkitys, ovat kestämättömiä", kannanotossa todetaan.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.