Valo pilkahti Zimbabwen anglikaaneille

Zimbabwen korkein oikeus on määrännyt anglikaanisen kirkon työntekijät takaisin lähetyssairaalaan, josta heidät hääsi pois kirkon ekskommunikoitu piispa Nolbert Kunonga, kertoo kansainvälinen ekumeeninen uutistoimisto ENI.

Daramomben lähetysasema on ollut valtataistelujen välineenä viime kuusta alkaen. Anglikaanisen kirkon ekskommunikoima piispa Nolbert Kunonga on ottanut valtion tuella haltuunsa anglikaanisen kirkon omaisuutta. Paikallinen poliisi hääsi pois lähetysaseman koko henkilökunnan, opettajat, papit ja sairaanhoitajat. Kunonga nauttii maan presidentti Robert Mugaben ja hänen puolueensa suosiota.

Oikeuden päätös palauttaa alkuperäinen henkilökunta Daramomben lähetysasemalle oli ensimmäinen anglikaanista kirkkoa tukeva päätös ja kirkon edustajat iloitsivat siitä.

Masvingon yliopiston valtiotieteilijä Takavafira Zhou ei näe syytä iloita vielä.

– Nämä päätökset, jotka  tulevat samanaikaisesti Canterburyn arkkipiispa Rowan Williamsin vierailun kanssa voivat olla vain yritys esittää, että lakia kunnioitetaan.

– En näe paljoa toivoa ennen kuin oikeudella on selkeä päätös kesyttää nämä roistopiispat ja heidän seuraajansa, sanoo Zhou.

Arkkipiispa Rowan Williams antoi vierailullaan Kunongaa tukevalle presidentille Mugabelle dokumentin hyökkäyksistä anglikaaneja vastaan ja pyysi häntä lopettamaan ne. Anglikaanisen kirkon hengellinen johtaja vieraili Zimbabwessa aiemmin tässä kuussa.

Lue myös: Mugaben ja maan katolisen kirkon välit kiristyvät entisestään

Erotettu piispa järjesti pidätyksen ex-kirkon jäsenilleen

Edellinen artikkeliTutkija: Kirkolla avainrooli muukalaisvihamielisyyden vastustamisessa
Seuraava artikkeliKehitysmaiden tuottajille lisää valtaa Reilussa kaupassa

Ei näytettäviä viestejä