Valitut Palat: Suomalaiset luottavat kirkkoon

Yljrven_kirkko420

Suomalaisten luottamus kirkkoon on vankempaa kuin Euroopassa keskimäärin, selviää Valittujen Palojen kansainvälisestä vertailututkimuksesta. Eniten suomalaiset luottivat ehkä hieman yllättäen pankkeihin.

Valittujen Palojen mukaan suomalaiset luottavat instituutioista eniten pankkiin, seuraavina tulivat oikeuslaitos, avioliitto. Vähiten suomalaiset luottivat virkakuntaan ja ympäristöaktivisteihin.

Vaikka kirkko on menettänyt jäseniään, se nauttii Suomessa selvästi laajempaa luottamusta kuin Euroopassa keskimäärin. Suomalaisista 61 prosenttia sanoo luottavansa kirkkoon, kun keskimäärin eurooppalaisista kirkkoon uskoo 38 prosenttia. Vain Romaniassa yleisön luottamus kirkkoon on vankempaa kuin Suomessa. Romanialaisista kirkkoon luottaa 72 prosenttia, selviää Valittujen Palojen kyselytutkimuksesta.

Kysely on osa Reader’s Digestin (Suomessa Valitut Palat) kansainvälistä Luotetuin merkki -tutkimusta, joka toteutettiin viime vuodenvaihteessa 16 Euroopan maassa. Tutkimukseen vastasi yhteensä yli 33 000 henkilöä. Suomessa kyselyyn vastanneita oli 2 999.

Edellinen artikkeliLapsia pakkoadoptoitu Australian katolisissa sairaaloissa
Seuraava artikkeliOslon piispa: Norjalaiset työstäneet suruaan kirkoissa

Ei näytettäviä viestejä