Uusi nimi arkkipiispan vaaliin – Ville Auvinen haluaa konservatiivien äänen kuuluviin

Arkkipiispan vaali saa viidennen ehdokkaan pastori, teologian tohtori Ville Auvisesta. Sleyn vs. lähetysjohtajana ja Sanansaattaja-lehden päätoimittajana työskentelevän Auvisen ehdokkuudesta kerrotaan Sleyn verkkosivuilla.

Auvinen sanoo Sleyn sivuilla, että kirkko tarvitsee johtajan, joka uskaltaa seistä Jumalan sanan pohjalla silloinkin, kun se on vastoin enemmistön näkemystä.

– Taustajoukoissa on erityisesti niitä, jotka edustavat perinteistä kristillistä uskoa ja jotka haluavat kirkon säilyttävän selkeästi ja konstailematta nykyisen raamatunmukaisen avioliittonäkemyksensä, Auvinen toteaa.

Mukaan lähtemällä Auvinen uskoo voivansa vaikuttaa siihen, millaista keskustelua vaalissa käydään.

– Tärkeää on myös se, että olemalla mukana saamme niin sanotun konservatiivien äänen kuuluviin. Muussa tapauksessa voisi jäädä sellainen vaikutelma, että perinteistä kristillistä uskoa edustavia ei enää ole tai että he eivät halua enää näkyä ja kuulua kirkossa, Auvinen toteaa Sleyn sivuilla.

Ennen Sleyn palvelukseen siirtymistään Auvinen työskenteli Suomen teologisen instituutin pääsihteerinä.

Auvinen toteaa Kotimaa24:lle, että hänen kiinnostustaan lähteä ehdokkaaksi kysyttiin runsaat pari viikkoa sitten. Auvisen mukaan hänen tukijoitaan on niin herätysliikkeissä kuin seurakunnissa niiden ulkopuolella.

Muista ehdokkaista Auvinen katsoo erottuvansa kokemuksellaan lähetystyöstä ja nuorisotyöstä. Hän pitää itseään ehdokkaista vahvimmin herätysliikeihmisenä ja selvimmin konservatiivina.

Arkkipiispan vaaliin lähtemisestään ovat ennen Auvista kertoneet teologian tohtori, rovasti Heli Inkinen, Turun arkkihiippakunnan entinen piispa, kansanedustaja Ilkka Kantola, Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström ja Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma.

Inkinen ja Vikström on jo asetettu virallisesti ehdolle. Ehdokasasettelu päättyy 27.11. Vaalin ensimmäinen kierros käydään 8.2.2018.

Täydennetty 27.10. kello 18.15. Auvisen Kotimaa24:lle antamilla kommenteilla.

Kuva: Matti Karppinen