Uudessa verkko­palvelussa voi antaa julkista palautetta kirkon rekrytointi­prosesseista

Kuva: Jukka Granström

Kirkon työpaikkojen hakemista koskevalle kokemusten vaihdolle on tarjolla uusi foorumi.

Lopen seurakunnan kirkkoherra Tuomas Hynynen ja Riihimäen seurakuntapastori Juha Itäleino ovat avanneet uuden, Rekrypalaute.fi-nimisen verkkopalvelun. Kyseessä on sivusto, jonne voi anonyymisti kirjoittaa kokemuksiaan kirkollisista rekrytoinneista ja vaaleista.

Mukana ovat kaikki kirkolliset ammattialat.

Sivuston tekijöiden mukaan tavoitteena on koota palautetta työnhakijoiden kokemuksista jäsennellyssä muodossa, tehdä kokemukset ja ongelmat näkyviksi, ja sitä kautta parantaa työnhakijoiden oikeuksien ja kohtuullisten odotusten toteutumista.

Jokaisen rekrytoinnin kohdalla on vapaamuotoisen sanallisen palautteen lisäksi mahdollisuus pisteyttää oma rekrytointikokemus työilmoituksen, yhteydenpidon, hakuprosessin ja oikeudenmukaisuuden näkökulmasta.

Rekrypalaute.fi:n mukaan huonoiksi koetut rekrytointiprosessit ovat kirkon työnantajamaineelle erittäin vahingollisia. Hyvin hoidettu rekrytointiprosessi takaa, että työnantaja saa tiettyyn tehtävään parhaan mahdollisen hakijan.

Sivuston ylläpitäjät haluavat tarjota samalla työnantajille työkalun arvioida ja kehittää omaa toimintaansa rekrytoinneissa.

– Julkisen viranhoidon arvioiminen on sananvapautta, ja toki työnantajat voivat sivustolla antaa vastineen rekrytointeihinsa liittyviin arviointeihin, Tuomas Hynynen sanoo.

Sivuston kaikkien ominaisuuksien käyttö edellyttää kirjautumista.

Palvelua ylläpidetään kirkon akateemisia työntekijöitä edustavan AKI-liitot ry:n tuella, mutta AKI-liitot ry ei vastaa sivuston toiminnasta tai sisällöstä.

Lue lisää kirkon rekrytoinneista ja niiden ongelmista 28.1. ilmestyvästä Kotimaa Pro -liitteestä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Uudessa verkkopalvelussa voi antaa julkista palautetta kirkon rekrytointiprosesseista