”Uskossa minulle on keskeistä Jumalan myötätunto ihmisiä kohtaan” – Itä-Vantaan kasvatti Salla Poropudas on Hakunilan seurakunnan uusi kirkkoherra

Salla Poropudas, 47, on valittu Itä-Vantaalla sijaitsevan Hakunilan seurakunnan kirkkoherraksi. Hän on työskennellyt Helsingin hiippakunnan hiippakuntasihteerinä tuomiokapitulissa vuodesta 2016.

Poropudas on asunut lapsuutensa ja nuoruutensa Hakunilassa. Nuorena aikuisena hän vietti muutaman vuoden muualla, mutta palasi tutulle seudulle oman perheensä kanssa. Hän vaikuttaa siis luottamushenkilönä seurakunnassa, jonka kirkkoherraksi hänet nyt valittiin.

– Hakunila on lämmin, yhteisöllinen ja monikulttuurinen paikka. Täältä löytyy sekä betonilähiötä että maaseutumaisemaa. Hakunilan viehätys on sen moninaisuudessa, Poropudas sanoo.

– Omassa elämässäni seurakunta on ollut tosi merkittävä yhteisö, jossa olen kasvanut ihmisenä ja elänyt hengellisyyttä todeksi. Olen saanut sieltä hyvät eväät elämään. Hakeuduin kirkkoherraksi Hakunilaan, koska haluan tarjota muillekin tätä samaa.

Poropudas on koulutukseltaan filosofian tohtori, teologian maisteri ja nuorisotyön ohjaaja. Hänet on vihitty papiksi 2002 Hakunilan seurakunnan nuoriso- ja rippikoulutyöhön.

– Uskossa minulle on keskeistä Jumalan rakkaus ja myötätunto ihmisiä kohtaan. Se tulee esiin muun muassa siinä, miten Jeesus kohtasi ihmisiä. Näen Jumalan myös uutta luovana, dynaamisena ja huumorintajuisena. Lisäksi minulle on tärkeää hiljaisuuden viljely ja Jumalan varaan heittäytyminen.

ENNEN HIIPPAKUNTASIHTEERIN työtään Salla Poropudas on työskennellyt paitsi Hakunilan seurakuntapastorina myös esimeriksi Diakissa ja Seurakuntaopistolla. Vuonna 2022 hän toimi Siuntion suomalaisen seurakunnan vs. kirkkoherrana. Lisäksi hän on työskennellyt esimerkiksi Itä-Suomen yliopiston tuntiopettajana.

Hakunilan seurakunnan seurakuntaneuvoston päätös kirkkoherravalinnasta ei ollut yksimielinen. Virkaa haki myös Hakunilan seurakunnan kappalainen Harri Nurminen. Poropudas sai neuvostossa kahdeksan ääntä ja Nurminen kuusi.

Poropudas on Hakunilan seurakuntaneuvoston jäsen ja hän oli siis mukana kokouksessa, jossa uusi kirkkoherra valittiin. Hän luonnollisesti jääväsi itsensä kirkkoherran valintaan liittyvän pykälän käsittelyn ajaksi.

– Äänestystulos oli tiukka. Mahdollisesti tulin valituksi siksi, että minulla on laaja koulutus ja monipuolinen työkokemus, joista on iloa myös seurakunnalle.

Johtajana Poropudas haluaa olla selkeä, johdonmukainen ja ennakoitava sekä rohkea ja oikeudenmukainen.

– Toisaalta haluan olla myös huumorintajuinen, lämmin ja kuunteleva. Johtajan pitää olla jollain tavalla niiden arvojen henkilöitymä, jotka yhteisölle ja sen identiteetille ovat tärkeitä.

Monille hakunilalaisille Poropudas on tuttu jo kouluvuosilta ja harrastusryhmistä.

– Tunnen Hakunilan ilot ja haasteet. Myös seurakunnan ihmiset tuntevat sekä vahvuuteni että keittymistarpeeni.

Hakunilan vahvuuksiksi Poropudas listaa yhteen hiileen puhaltamisen ja käytännöllisen lähimmäisenrakkauden. Kaveria ei jätetä, ja eri järjestöt ja yhdistykset tekevät seurakunnan ja kaupungin kanssa tiivistä yhteistyötä. Haasteita tuovat työttömyys ja köyhyys.

– Minulla on alueella laajat verkostot ja uskon, että puoleeni on helppo kääntyä.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliKirkko ja minä: Ihminen tarvitsee yhteyttä toisiin kristittyihin – Pekka Räisäsellä on erityinen yhteys Meilahden kirkonkelloihin
Seuraava artikkeliKolumni: Jos tutkitaan islamilaista maailmaa avoimin mielin, löytyy paljonkin, mistä kristitty voi oppia

Ei näytettäviä viestejä