USA:ssa ihaillaan eniten Barack Obamaa ja Hillary Clintonia – listalla myös paavi ja Billy Graham

Entinen presidentti Barack Obama sekä entinen ulkoministeri ja presidenttiehdokas Hillary Clinton pitävät tiukasti pintansa Yhdysvaltain ihailluimpana miehenä ja naisena tutkimusyritys Gallupin mittauksen mukaan. Viimeisin mittaus julkaistiin nyt joulukuun lopussa.

Hillary Clinton on nimetty ihailluimmaksi naiseksi jo 22 kertaa, mikä on enemmän kuin kenelläkään muulla naisella. Barack Obama nimettiin nyt 10. kerran ihailluimmaksi mieheksi, mutta hänen kannatuksensa on laskenut edellisvuoden 22 prosentista 17 prosenttiin. Clintonin kannatus on laskenut viime vuoden 12 prosentista 9 prosenttiin.

Ihailluimman miehen toista sijaa pitää jo kolmatta vuotta hallussaan presidentti Donald Trump. Häntä ihailluimpana pitää peräti 14 prosenttia yhdysvaltalaisista. Kolmannen sijan vie paavi Franciscus ja neljännen jakaa listan kestosuosikki evankelista Billy Graham yllättäen vasta tänä vuonna kymmenen kärkeen nousseiden Tesla Motorsin toimitusjohtajan Elon Muskin ja senaattori John McCainen kanssa.

Naisista kakkosena on entisen presidentin puoliso Michelle Obama, joka ohitti suosiossa kolmannella sijalla olevan televisiojuontaja Oprah Winfreyn toissa vuonna. Neljäntenä tulee suosiotaan kasvattanut senaattori Elisabeth Warren ja viidennen sijan jakavat Saksan liitokansleri Angela Merkel ja Ison-Britannian kuningatar Elisabet.

Kuva: Olli Seppälä