Ugandassa pelätään Kony-elokuvan pahentavan traumoja

Ugandan uskonnolliset johtajat ovat huolissaan Kony2012 -elokuvan traumatisoivasta vaikutuksesta.

- Pelkäämme, että elokuva palauttaa ihmisten mieliin sodan juuri, kun he ovat alkaneet toipua siitä. Muistutus on todennäköisesti traumaattinen niille, joita tapahtumat ovat koskettaneet. Pelkäämme myös, että se antaa sodasta väärän kuvan ja kannustaa etsimään sotilaallisia ratkaisuja. Mielestämme rauhanneuvottelut olisivat paras ratkaisu, sanoo sheikki Musa Khalil Pohjois-Uganda muslimialueelta.

- Samalla kun elokuva nostaa ongelman julkisuuteen se on ajastaan jäljessä. Elokuva olisi pitänyt julkaista vuonna 2003. Nyt se kiinnittää huomiota asiaan uudelleen ja toivomme, että kansainvälinen yhteisö löytäisi keinon pysäyttää Kony. Hän toimii edelleen, sanoo anglikaanipiispa Johnson Gakumba.

- Kannatamme dialogia. Emme usko, että sotilaallisesta puuttumisesta on hyötyä, Gakumba sanoo.

Maaliskuun 5. päivänä julkaistu video esittelee lapsiarmeija LRA:ta johtavan Joseph Konyn toimintaa. Useiden eri valtioiden alueella toimiva LRA on kuuluisa lapsien sieppauksista ja silmittömästä väkivallasta. Invisible children –järjestön Kony 2012 elokuva on katsottu YouTubessa noin 80 miljoonaa kertaa.

Lue myös: Kony-elokuva kärsii pinnallisuudesta