”Typistetyn evankeliumin kahleet tulee murtaa rakkaudella”

Karhumkix_Heli205Kotimaa -lehden kolumnisti Heli Karhumäki kirjoittaa vanhoillislestadiolaisesta liikkeestä ja patistaa kirkko rakastamaan ”typistettyä evankeliumia” edustava liike oikealle tielle. ”Mutta meidän täytyy rakastaa nopeammin”, Karhumäki kirjoittaa.

”Media on jo ruotinut liikkeen pedofiliaepäilyjä sekä rakenteellisia ihmisoikeusloukkauksia, kuten hoitokokouksia, ehkäisykieltoa ja liikkeestä eronneiden hylkäämistä. Väistämättä media lähestyy ydinongelmaa: palkkaamalla typistetyn evankeliumin pappeja kirkko pitää yllä liikkeen ulkopuolisten, mutta myös liikkeen sisällä oppia epäilevien ahdistusta”, karhumäki kirjoittaa Kotimaassa.

”On ryhdyttävä noudattamaan kirkkolakia. Papeiksi ei pidä vihkiä teologeja, jotka julkisesti julistavat tai salaisesti suosivat kirkon tunnustuksen vastaista oppia. Nykyinen tilanne on ekumeeninen skandaali, josta piispamme vaikenevat maailmalla.”

Karhumänen mielstä "piispojen on aika asettua profeetalliseen etukenoon ja ottaa asiassa aloite. Typistetyn evankeliumin kahleet tulee murtaa rakkaudella, rukouksella ja liikkeen satuttamien tukemisella."

Lue Heli Karhumäen kolumni kokonaisuudessaan 17.11. ilmestyneestä Kotimaasta.