Työ kuormittaa Ruotsin pappisnaisia

Ruotsissa pappeina työskentelevät naiset ovat paljon sairauslomalla, selviää Ruotsin Vakuutuskassan tutkimuksesta. Sairauslomapäiviä on enemmän kuin esimerkiksi hoitohenkilökunnalla ja yhtä paljon kuin siivoojilla.

Asiasta kertoo
Dagen
. Myös Suomessa kirkon työalabarometrit ovat kertoneet, että kirkon naistyöntekijöillä on enemmän sairauspoissaoloja kuin miehillä. Suomessa kirkossa työssä oleville naisille kertyi vuonna 2009 keskimäärin 11,5 poissaolopäivää ja miehille 6,2.

Dagenin haastattelema luulajalainen pappi arvelee kollegojensa sairauspoissaolojen johtuvan siitä, että naiset laittavat itsensä täysillä likoon ja heidän voi olla vaikea laittaa työssään rajoja. Eräänä syynä hän näkee myös naispappeuden vastustuksen.

Suomen Naisteologit ry:n puheenjohtaja Pirkko Poisuo muistuttaa, että sairauspoissaolot ja niitä käsittelevät tilastot ovat monisyisempiä kuin ensi arviolta näyttävät. Hän arvioi, että äidit jäävät kotiin useammin kuin miehet esimerkiksi lasten sairastaessa. Lisäksi hän uskoo, että naiset hakeutuvat helpommin hoitoon tai sairauslomalle kuin miehet, jos kokevat, että jaksamisen kanssa on vaikeuksia. Poisuo muistuttaa, että itsensä ajoissa kuntoon hoitaminen on myös vastuullista toimintaa.

Edellinen artikkeliEhtoollisella käyntejä ennätysmäärä
Seuraava artikkeliRaamattu ei kulu vanhoillislestadiolaisten käsissä

Ei näytettäviä viestejä