Tuusulan seurakuntaneuvosto näpäytti järjestöjä

Tuusulan seurakunnan kirkkoneuvosto on päättänyt siirtää reaktiona Älä alistu! -kampanjalle Suomen Raamattuopistolle kerättävän kolehdin palmusunnuntaista todennäköisesti vähemmän tuottoisaan toukokuun viimeiseen viikonloppuun. Kirkkoherra Ulla Rosenqvist katsoo päätöksellä olevan enemmän periaatteellinen kuin taloudellinen merkitys. Neuvosto teki päätöksen äänestyksettä.

-         - Seurakunnalla on oikeus ”painavista syistä” siirtää kolehdin keräyspyhää ja katsoin tässä tapauksessa ehdon täyttyneen.

Samalla neuvosto päätti, että Kansanlähetyksen avustuksia leikataan tästä vuodesta alkaen vuosittain, jollei sen linja muutu. Jos päätös pysyy voimassa, niin järjestön avustukset nollautuvat neljässä vuodessa. Päätös syntyi äänin 9-2.

-          - Äänestin päätöstä vastaan, sillä ajattelen määrärahoista piispojen Häkkinen ja Peura tavoin. Mielestäni kirkkoon pitäisi mahtua moniäänisyyttä, kertoo Rosenqvist.

Älä alistu! -kampanjassa myös mukana ollut Sley ei saa enää Tuusulan seurakunnalta avustuksia, vaan tuki on kohdistettu naispappeuskysymyksessä avarammin linjaavalle Evankeliselle lähetysyhdistykselle.

Lue myös:

Häkkinen ihmettelee järjestöjen rahojen epäämispuheita

Simo Peura:”Nyt jäitä hattuun” 

Avoimessa kirjeessä kirkkohallitukselle vaaditaan järjestöjen avustusten lakkauttamista

Lakimies: Kallion seurakuntaneuvoston päätös on juristien aarreaitta