Tuomiorovasti keskustelee cheerleader-blogin kirjoittaneen kanssa

PikkarainenMMatti Pikkarainen aikoo käydä keskustelun Oulun seurakuntayhtymän tiedottajan Rebekka Naatuksen kanssa tämän kirjoittamasta paljon kohua herättäneestä cheerleading-blogikirjoituksesta.

Kirjoitus on nostattanut Oulun alueella ja valtakunnallisestikin valtavasti huomiota. Kalevassa ja Kotimaa24:ssä julkaistussa blogikirjoituksessa Naatus kyseenalaisti jääkiekko-otteluiden cheerleading-toiminnan ja piti sitä seksistinä ja vahingollisena tanssijoiden kannalta. Pikkarainen kertoi heti blogikirjoituksen ilmestymisen jälkeen Kotimaa24:n haastattelussa pitävänsä sitä yliampuvana ja moralistisena.

- Tulemme ilman muuta keskustelemaan siitä, että jos Oulun seurakunnilla on tietynlaisia linjauksia julkisuuskuvan kehittämisessä, että minkälaiset ulostulot tukevat linjauksia, Pikkarainen toteaa keskustelujen sisällöstä.

Hän lisää, ettei hän halua puuttua kenenkään työntekijän sananvapauteen.

- Se ei ole mikään ripityskeskustelu, aion vaan vielä kysyä, mikä oli hänen ajattelunsa tausta. Sananvapaus on, mutta ei voi ajatella, että seurakunnan työntekijä voi puhua ilman että sitä liitettäisiin taustayhteisöön ja sitä kautta moni asia saa sanottua suuremman merkityksen.

Eikö voida nähdä myös hyvänä, että seurakunnan edustaja herättää keskustelua?

- Keskustelu sinänsä on ihan ok, mutta kyse on keskustelun tavasta. Nämä cheerleader-toimintaa harrastavat loukkaantuivat hyvinkin verisesti ja lähettivät Kalevalle pitkän kirjoituksen. Naatuksen blogikirjoituksessa annettiin asiantuntemattomasti cheerleadingille hyvin voimakkaan seksuaaliväritteinen sisältö. Se on tietysti ajan henki, kaikki pyritään näkemään sen silmälasin läpi. Tässä ei sinänsä ole minun puolelta tarkoitus nostaa sormea pystyyn ja sanoa kellekään, että hyi hyi, mutta ei meillä ole tarvetta myöskään olla besserwissereitä ja seksualisoida kaikkia asioita, innokkaana Kärppä-jääkiekkojoukkueen fanina tunnettu Pikkarainen sanoo.

Pitääkö kirkon työntekijöiden olla tänä aikana erityisen varovaisia puheissaan ja voiko sananvapaus kaventua sen vuoksi?

- Ei ole siitä kysymys, että pitää olla varovaisia, mutta pitää enempi pohtia, mikä on sanomisen motivaatio. Jos ajattelet Jeesusta ja Lutheria, eivät hekään olleet säästeliäitä kielenkäyttäjiä, enkä minä ole säästeliäs kielenkäyttäjä. Sanomisen motivaatio on tärkeä miettiä, mutta ei sanomisia voi paaluttaa ulkoapäin, silloin voidaan mennä jo loivaan diktatuuriin.

Naatus_Rebekka205

- Olen vastannut, etten enää jatka keskustelua aiheesta, vaan olen oman antini jo sille antanut.

- Mielelläni keskustelen tuomiorovastin kanssa blogikirjoituksestani, hän kommentoi.

Lue myös: Kirkon tiedottajan cheerleadet-kirjoitus kuumensi nettikeskustelijat

Tuomiorovasti cheerleadereista: Mielenkiinto keskittyy makkarajonoon

Päätoimittaja: Pyllyä saa heiluttaa niin paljon kuin huvittaa

(Kuvat: Oulun seurakunnat)