Tulkaa kaikki -liike perusti tukiyhdistyksen kirkolliskokousvaalien lähestyessä

Valtakunnallinen kirkkopoliittinen verkosto Tulkaa kaikki -liike on perustanut itselleen tukiyhdistyksen. Tulkaa kaikki liikkeen tuki ry:n perustamiskokous pidettiin Temppeliaukion kirkossa Helsingissä kesäkuussa, ja tukiyhdistys hyväksyttiin yhdistysrekisteriin elokuun lopussa.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja päätöksenteon avoimuutta valtakunnallisesti Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa.

– Tulkaa kaikki -liike perustettiin vuonna 2005 ja on sen jälkeen laajentunut valtakunnalliseksi, satojen aktiivien yhdyssiteeksi Suomessa. Tukiyhdistyksen perustaminen mahdollistaa toiminnan kasvun kestävästi, kun viestinnästä, taloudenpidosta ja jäsenrekistereistä on määritelty selkeät vastuut. Samalla liikkeen toiminta jatkuu avoimena ja keveänä. Haluamme edelleen olla mahdollisimman matalan kynnyksen yhteisö, yhdistyksen puheenjohtaja Arttu Lindroth sanoo yhdistyksen perustamisesta kertovassa tiedotteessa.

Yhdistys määrittelee tehtäväkseen kampanjoida valtakunnallisesti erityisesti kirkollisissa vaaleissa ja tukea valitsijayhdistyksiä. Tukiyhdistys myös kouluttaa, tiedottaa ja järjestää keskustelutilaisuuksia.

– Koimme, että kirkolliskokousvaalien lähestyessä organisoituminen on paikallaan. Tulkaa kaikki -liike pyrkii siihen, että kaikista hiippakunnista saataisiin kirkolliskokoukseen edustajia, jotka mahdollistavat kaikkien parien vihkimisen kaikissa seurakunnissa. Samalla haluamme rakentaa kirkkoon luottamusta ja sovintoa eri tavalla ajattelevien kesken, Lindroth sanoo.

Kirkolliskokousvaalit järjestetään ensi helmikuussa ja niiden ehdokasasettelu päättyy marraskuussa.

Kuva: Olli Seppälä. Helsinki Pride 2019.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.